• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Iunie , 2014

„Mulţumirea sighetenilor, încrederea şi susţinerea lor reprezintă cea mai mare realizare”

Ovidiu Nemeş a împlinit deja 2 ani în funcţia de primar al municipiului Sighetu Marmaţiei. O perioadă scurtă, plină însă de realizări. O confirmare a viziunii, experienţei şi profesionalismului său. O confirmare a dorinţei de a munci pentru municipiul în care s-a născut şi pentru sigheteni.

 

Reporter: Cum ar arăta un scurt bilanţ al primilor 2 ani din mandatul dvs.?

Ovidiu Nemeş: Au fost doi ani plini. O perioadă în care am reuşit să definitivăm multe proiecte, unele vizibile, ca şi sensul giratoriu, mutarea statuii, lucrări de infrastructură, modernizarea halei de lactate a pieţei agroalimentare, a fost inaugurată strada pietonală Corneliu Coposu, a fost redat în folosinţa sighetenilor mici şi mari Parcul Grădina Morii, reabilitarea stadionului municipal Solovan, altele cu rezultate care se vor vedea în timp, cum este conturarea strategiei de dezvoltare a municipiului sau promovarea echipei de fotbal CSM într-o liga superioară. De asemenea, am reuşit să promovăm o serie de acţiuni culturale de amploare, menite să redea municipiului nostru vizibilitatea şi prestigiul de care se bucură.

Nu vreau să fac neapărat o analiză contabilicească, în cifre. Realizările mele şi a echipei din primărie se văd şi sper că vor deveni şi mai vizibile în perioada următoare. Pentru mine este însă extrem de important că am reuşit să rămân aproape de sigheteni, să facem schimb de idei, de opinii, de impresii şi sper că speranţele lor din campania electorală nu au fost înşelate. M-am întâlnit cu multă lume în această perioadă şi impresia lor generală a fost că în aceşti 2 ani în Sighetu Marmaţiei chiar s-a schimbat ceva în bine. Iar pentru mine, mulţumirea sighetenilor, încrederea şi susţinerea lor reprezintă cea mai mare realizare.

 

Rep.: Ce poate face o administraţie locală pentru a sprijini agenţii economici şi ce proiecte v-aţi propus pentru a ajuta mediul de afaceri?

Ovidiu Nemeş: Dezvoltarea economică s-a numărat şi se numără printre priorităţile mele, iar experienţa pe care o am în mediul de afaceri mă face să fiu şi mai aproape de firmele sighetene şi să înţeleg şi mai bine efortul pe care îl fac în această perioadă pentru a-şi menţine activitatea, locurile de muncă, a plăti taxe şi impozite locale. Am gândit mai multe proiecte pentru asigurarea infrastructurii conexe necesare dezvoltării mediului de afaceri, dar şi proiecte care pot lărgi oportunitatea pe care ne-o oferă vecinătatea cu Ucraina. Dincolo de acest lucru, m-am aflat permanent în dialog cu mediul de afaceri local.

 

Rep.: Unele dintre priorităţile dumneavoastră au fost conturarea şi promovarea unui brand cultural al municipiului Sighetu Marmaţiei.

Ovidiu Nemeş: Am încercat, în parteneriat cu diverse instituţii, să realizăm un program complex de activităţi culturale, extrem de variate, unele dintre ele devenind deja tradiţie: Decembrie în Maramureş, Festivalul medieval, Gala Folk alături de cetăţeanul de onoare Ducu Bertzi, continuarea Festivalului de iarnă „Marmaţia”. Cred că Sighetu Marmaţiei nu şi-a pierdut niciodată statutul de capitală culturală şi multiculturală a Maramureşului. Ceea ce ne recomandă pe noi pentru acest statut e mai important decât o formă de organizare perisabilă în istorie, e istoria şi zestrea noastră culturală. Sunt lucruri pe care nici izolarea geografică şi niciun fel de reorganizare administrativă nu ni le pot lua, pentru că acestea compun identitatea noastră.

 

Reporter: Care este cea mai mare satisfacţie şi cea mai mare dezamăgire?

Ovidiu Nemeş: Satisfacţii sunt toate lucrurile palpabile, mari sau mici, pe care am reuşit să le facem, fie că vorbim de străzi sau de alte lucrări publice. Cel mai important lucru pentru mine este însă faptul că am reuşit să rămân aproape de doleanţele oamenilor, atât eu, cât şi echipa primăriei.

O nemulţumire ar fi poate faptul că din cauze multiple, care nu ţin de noi, nu reuşim să mişcăm mai repede lucrurile în sfera economică, să generăm o dezvoltare vizibilă a mediului de afaceri, să atragem mai multe investiţii care să creeze locuri de muncă şi să aducă prosperitate.

 

Rep.: Ce priorităţi aveţi pentru perioada următoare?

Ovidiu Nemeş: Mi-aş dori în special dezvoltarea infrastructurii, ieşirea Sighetului şi Maramureşului Istoric din izolare şi conectarea la reţelele de transport interne şi internaţionale, ca mai apoi, pe baza acesteia, să putem genera dezvoltarea economică şi turistică a zonei. Pe viitor, voi depune eforturi pentru realizarea cu succes a proiectului de implementare apă-canal în Sighet, dar şi reabilitarea unor secţii din Spitalul Municipal, condiţii decente de educaţie în şcoli, grădiniţe şi licee şi voi sprijini activitatea sportivă sigheteană. Sper ca până la finalul mandatului să terminăm pentru seniorii sigheteni un centru de zi prin proiectul Acasă.

Mi-aş dori, de asemenea, ca viitorul ciclu financiar european să ne prindă cu o serie de proiecte bine făcute, cu o strategie de dezvoltare realistă, viabilă, eficientă şi o listă de priorităţi şi oportunităţi pe care să le putem promova şi atinge. Lucrăm la asta şi sperăm ca în curând să se vadă şi roadele acestui efort. Apoi, ne-am dori cu toţii promovarea patrimoniului şi potenţialului uriaş al Sighetului pe toate planurile.

 
 

„Nu vreau să fac neapărat o analiză contabilicească, în cifre. Realizările mele şi a echipei din primărie se văd şi sper că vor deveni şi mai vizibile în perioada următoare. Pentru mine este însă extrem de important că am reuşit să rămân aproape de sigheteni, să facem schimb de idei, de opinii, de impresii şi sper că speranţele lor din campania electorală nu au fost înşelate. M-am întâlnit cu multă lume în această perioadă şi impresia lor generală a fost că în aceşti 2 ani în Sighetu Marmaţiei chiar s-a schimbat ceva în bine. Iar pentru mine, mulţumirea sighetenilor, încrederea şi susţinerea lor reprezintă cea mai mare realizare”.

 
Ovidiu Nemeş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.