• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Martie , 2021

Alain Cavaillé, scriitor și filozof algerian, scrie pe blogul său:
„M-am născut alb, ceea ce mă face rasist. Nu votez extrema stângă, ceea ce mă face fascist. Sunt hetero, ceea ce mă face homofob. Sunt căsătorit cu aceeași femeie de mai bine de patruzeci de ani, ceea ce mă face un depășit de vremuri. Dețin casa mea, ceea ce mă face un proprietar bogat.
Ador pateul de gâscă și mielul, ceea ce mă face un susținător al abuzului contra animalelor. Sunt creștin, ceea ce mă face un câine infidel în ochii câtorva milioane de musulmani. Am peste 65 de ani și sunt pensionar, ceea ce mă face un idiot bătrân.
Gândesc cu capul meu, fără a înghiți tot ce îmi servește presa, ceea ce mă face un reacționar. Îmi place să privesc femei frumoase și sumar îmbrăcate, ceea ce mă face un pornograf. Îmi pun în valoare identitatea franceză și cultura mea occidentală, ceea ce mă face un xenofob. Aș dori să trăiesc în siguranță și să-i văd pe infractori în închisoare, ceea ce mă face un gestapovist. Conduc o mașină pe motorină, ceea ce mă face un poluator. Cred că toată lumea ar trebui să fie răsplătită pentru meritele ei, ceea ce mă face un liberal antisocial. Am fost educat sever și sunt recunoscător părinților mei pentru acest lucru, ceea ce mă face un torționar de copii opus dezvoltării lor armonioase. Cred că apărarea unei țări trebuie să fie preocuparea tuturor cetățenilor, ceea ce mă face un militarist. Îmi place să fac efort și să mă autodepășesc, ceea ce mă face un retardat social. Așa că le mulțumesc tuturor prietenilor care încă îndrăznesc să rămână alături de mine, în ciuda acestor numeroase defecte”.
Toate acestea în condițiile în care Parlamentul European a întocmit un glosar destinat politicienilor și oficialilor, care stabilește clar că nu se mai pot folosi cuvinte
precum „tatăl și mama”, „gay”, „trans” sau lesbiană.
Parlamentul European dă ordin! Nouvorba, despre care vorbea scriitorul George Orwell în profetica sa carte „1984”, devine realitate. Nu într-o dictatură de felul celei din Coreea de Nord, ci în Uniunea Europeană. Scopul glosarului corect politic este evident. Întregii mașini birocratice a Uniunii Europene i se impune limbajul „inclusiv”, destinat să arate respect minorităților etnice și de gen (LGBT). Parlamentul European dă ordin!
Prima care a denunțat această ultimă manevră de extrema stân­gă a Parlamentului European a fost Simona Baldassarre, europarlamentar al Ligii lui Salvini.
După cum scrie ziarul italian Li­bero, Parlamentul European, prin Direcția Generală pentru Personal, a elaborat glosarul limbajului „sensibil” pentru co­mu­nicarea internă și externă. Prin acest glosar, personalul instituției este instruit să „comunice corect cu privire la problemele legate de dizabilități, persoane LGBTI +, rasă, etnie și religie”.
Parlamentul European dă ordin! de acum vorbim de „căsătorie ega­litară” și „sex atribuit la naștere”.
În fapt, este vorba de o adevărată Nouvorbă care trebuie respectată de oficiali, asistenți, purtători de cuvânt și politicieni.
Este interzis să se mai vorbească de „căsătorie homosexuală”: noua denumire este „căsătorie ega­litară”. De asemenea, este incorect să vorbești despre „drepturile homosexualilor”, acum trebuie să spunem „tratamentul echitabil și egal”.
Biologia nu mai există pentru birocrații de la Bruxelles. Această știință este o invenție a rasiștilor și a societății patriarhale. De acum înainte nu mai putem vorbi de „sex biologic”, ci de „sex atribuit la naștere” . De asemenea, în loc de „schimbare de sex”, trebuie să spunem „tranziție de gen”. În sfârșit, cuvintele „tată” și „mamă” trebuie înlocuite cu „părinți”, ca să nu se mai simtă nimeni jignit.
Parlamentul European dă ordin! Amintiți-vă cuvintele lui Orwell!

Nouvorba impusă de Bruxelles nu e decât începutul. Obiectivele mișcării „cancel culture” sunt mult mai vaste. Amintiți-vă cuvintele lui Orwell! „Fiecare înregistrare a fost distrusă sau falsificată. Fiecare carte a fost rescrisă. Fiecare imagine a fost schimbată, fiecare clădire a fost redenumită. Și procesul continuă zi de zi și minut de minut. Istoria s-a oprit. Nimic nu există în afară de prezentul nesfârșit în care Partidul are întotdeauna dreptate”, notează Il Giornale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.