• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Martie , 2021

Angela Dorothea Merkel, (născută la 17 iulie 1954, la Hamburg) este prima femeie cancelar în istoria Republicii Federale Germania. Tatăl Angelei Merkel a fost pastorul luteran Horst Kasner (1926-2011), iar mama ei, Herlind Kasner (1928-2019), născută Jentzsch, de profesie profesoară de latină și engleză. Imediat după nașterea Angelei, familia s-a mutat de la Hamburg (RFG) în RDG. (De ce? Lumea dorea să se mute din estul Germaniei în vestul ei!) În 1978, Merkel și-a încheiat studiul fizicii la Universitatea Karl Marx din Leipzig. În 1986, și-a dat doctoratul în fizică, dobândind titlul „Dr. rer. nat”.  În timpul școlii și al fa­cultății, a fost membră a organi­zației de tineret socialist -  Freie Deutsche Jugend (FDJ) (Tineretul German Liber), ( UTC-ul de la noi). În tinereţe, cancelarul german îşi petrecea multe dintre vacanțe în România. Având doar un rucsac în spate, Merkel obișnuia să străbată în lung şi în lat munții noştri. La fel de mult îi plăcea şi pe litoral.
Nemții au ales-o să îi conducă, iar ea a condus 80 de milioane de nemți timp de 18 ani. În acești optsprezece ani de conducere, nu și-a desemnat nicio rudă la conducere. Nu a pretins că este un lider glorios, nu s-a luptat cu cei care au fost antecesorii ei. Nu a apărut pe banerele Berlinului. Aceasta este (Angelica Merkel) o femeie pe nume „Doamna lumii”, descrisă ca fiind echivalentul a șase milioane de bărbați. Merkel a plecat, acum două săptămâni, din funcția de conducere în partid și a dat-o ur­mașilor ei, iar Germania și poporul german sunt într-o  situație econo­mică bună. Reacția germană a fost fără precedent în istoria țării. Tot orașul a mers la balcoanele caselor și a aplaudat-o spontan șase minute, fără să-i fi cântat poeți populari și alți populiști… Contrar realității noastre, aici nu au existat laude, ipocrizie, performanță și tobe… Și nimeni nu a strigat  „Glorie lui Merkel!”. Germania a rămas unită, luându-și rămas bun de la liderul ei, un fizician, o femeie pe care nu a reușit să o tenteze moda sau lumina și care nu a cumpărat imobiliare, mașini, iahturi și avioane private. Nu și-a schimbat zilnic recuzita, precum Ceaușescu. La o conferință de presă, un jurnalist a întrebat-o pe Merkel: „Am observat că purtați mereu aceleași ținute, nu aveți alte haine? Răspunsul a fost: „ Sunt funcționar public, nu model”. (O parlamentară de-a noastră a reclamat că nu-i ajung două mii de euro lunar să-și întrețină coafura).  

La o altă conferință de presă, a fost întrebată dacă are ajutoare care-i fac curățenie în casă,  o ajută la mâncare etc. Răspunsul ei a fost: „ Nu, nu am angajați și nu am nevoie de ei. Soțul meu și cu mine facem munca asta zilnic”. Alt jurnalist a întrebat-o: „Cine spală hainele, dumneavoastră sau soțul dumneavoastră ?” A venit răspunsul: „Eu calc hainele și soțul este cel care se ocupă de mașina de spălat și deseori facem acest lucru noaptea, pentru că electricitatea este gratuită și, cel mai important, nu face probleme vecinilor”. Adre­sându-se reporterilor: „Mă așteptam să mă întrebați despre succes și eșecuri în munca noastră la guvernare!!”.  Merkel locuiește într-o  casă obișnuită, cu parter, ca orice alt cetățean mediu german. A locuit în această casă înainte de a fi aleasă prim-ministru al Germaniei (cancelarul Germaniei), nu a părăsit-o și nu are vilă, servitori, piscine sau gră­dini. Aceasta este Merkel, prim-mi­nistru al Germaniei, cea mai mare putere economică a Europei.
Într-o recentă postare pe internet apare următorul comentariu: „ D-na Merkel este o trădătoare de neam și țară, este o fostă RDG-istă infiltrată lângă H Kohl de KGB (pe care l-a trădat, luându-i locul), unealtă a unor forțe oculte, care, în planul lor global, au ca țintă distrugerea  uni­tății, suveranității țărilor și a familii­lor tradiționale, respectiv uni­­for­mizarea culturală prin genderismul lor bolnav și satanic. Toate decurg conform Planului Kalergi de crearea unei mase amorfe cât mai ușor de condus”. Puțini știu că Richard Coudenhove Kalergi, unul dintre principalii ideatori ai procesului de integrare europeană, a fost cel care a planificat genocidul programat al popoarelor europene. Este vorba de un personaj obscur a cărui existenţă este ignorată de mase, dar pe care cei puternici îl consideră ca fiind tatăl fondator al Uniunii Europene.

În cartea sa „Praktischer Idealismus”, Kalergi declară că locuitorii viitoarelor State Unite ale Europei nu vor fi popoare originale ale Bă­trânului Continent, ci o subumanitate bestializată de amestecul rasial. Germania și Europa a câștigat sau a pierdut cu Angela Dorothea Merkel?.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.