• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Ianuarie , 2021

Livio Fanzaga este directorul unui celebru post de televiziune italian care, la 11 noiembrie 2020, într-o postare făcută cu prilejul zilei sale de naștere, a numit actuala pandemie „un act al Satanei, care vizează cuce­rirea dominației lumii”.
Afir­mația și-a bazat-o pe o in­ter­pelare din Senatul italian, în care se făcea referire la afirmațiile celui mai reputat virusolog de origine italiană, Maria Rita Gismondi. Merită de citat câteva remarci din articol: „Este o epidemie cu un număr relativ redus de decese, compa­rativ cu al altor boli.  Efectele majore sunt, mai degrabă, de natură economică, socială și psihologică. Marea depresie s-a răspândit și se poate transforma în panică”. Există o serioasă „ruptură între politică și oameni” pentru că „politica a  fă­cut greșeli uriașe ”. „La nivel spiritual, mulți trăiesc fără Dumnezeu, într-un deșert spiritual, clădit totul pe ceva trecător ”.
În continuare citez din articol: „Am văzut peste 70 de milioane de oameni în Statele Unite care au votat pentru un candidat la președinție (Biden), care do­rește să fabrice  oamenii așa cum sunt fabricate mașinile. Este de acord cu căsătoriile dintre persoanele de același sex”. Experții intervievați sunt dintre cei care comentează prezenta epidemie, „fără să-l menționeze pe Dumnezeu. Nimeni nu spune cuvântul rugăciune. Pentru ei, Dumnezeu este absolut interzis. A fost alungat ”. „ Pe de altă parte, fiecare ușă se deschide către diavol. Acum el dom­neș­te, umanitatea devine treptat o jucărie pentru diavol ”.
În articol se spune: „Sunt oferite soluții hilare. Se împrăștie miliarde în dreapta și în stânga. Se afirmă că vaccinul salvează pe toată lumea. Cu noul  președinte al Statelor Unite ale Americii se va rezolva totul. Desfășurarea periculoasă a evenimentelor sunt rezultatul păcatului, acestea sunt concluziile spirituale a pandemiei. Se vede că oamenii doresc continuarea drumului pe care l-au început, doresc să se pună în locul lui Dumnezeu. Afirmă: Sunt aici, eu hotărăsc totul ”.
Articolul a atras atenția mass mediei italiene, cu deosebire presei de stânga, al cărei  port drapel este La Republica și Huffington Post. Mainstreamul a acuzat autorul articolului ca fiind adeptul „teoriei conspi­rației”.
Amintim că „teoria  conspirației” este un termen des­coperit de CIA în 1967 (Document CIA 1035-906), care i se atribuia populației care nu era de acord cu poziția oficială a statului cu privire la moartea Președintelui John F. Kennedy.
Livio Fanzaga afirmă: „Cel mai important aspect al problemei nu a fost încă evaluat. Sub aspect teologic, s-a afirmat că pan­demia nu provine de la Dumnezeu”.
Sunt de acord cu această afirmație. Eventual, Dumnezeu permite pandemia, dar omul nu vrea să intre în detaliile problemei, să-și pună întrebarea de unde provine boala? Cu timpul,  tot mai mulți nu mai cred că virusul a provenit dintr-o piață din Wuhan unde se vindeau anumite produse. Atenția se în­dreaptă spre un laborator din Wuhan, unde chinezii au testat un produs posibil folosit în războiul biologic. Acest fel de producție este interzisă, dar China nu a semnat această convenție internațională. Și la noi, prea puțini se preocupă de aspectele teologice ale pandemiei. Mintea noastră este obligată, de cei care ne conduc, să fie ocupată de gânduri ca mâine să nu fie mai rău decât astăzi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.