• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Decembrie , 2020

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui american Donald Trump și publicată în 2 noiembrie anul acesta, un fost ambasador în Statele Unite ale Americii, Carlo Maria Viganò, descrie măsurile globale împotriva pandemiei de COVID-19 ca un mijloc de impunere a unei „dictaturi a sănătății”. În scri­soare, el susține faptul că în spatele măsurilor guvernamentale de combatere a pandemiei se află, în realitate, planul ascuns de implementare a unei „Mari Rese­tări” (Great Reset), planificate pentru primul trimestru al anului 2021. În opinia lui Viganò, acest plan este condus de Deep State, o putere întunecată, invizibilă pentru public. Forumul Economic Mondial servește doar ca un fel de cadru oficial pentru proiectul planificat. În acest sens, alegerile prezidențiale din SUA nu au fost doar o alegere între diferiți oameni și partide, ci despre „vii­torul umanității”.

„Vedem cum șefii de stat și unii lideri religioși încurajează această sinucidere a culturii occidentale și a sufletului creștin, în timp ce drepturile de bază ale cetățenilor sunt refuzate, în numele unei urgențe de sănătate care apare din ce în ce mai mult ca instrument pentru acreditarea unei tiranii inumane fără chip”. Iar majoritatea șefilor de state și de guverne ale lumii sunt doar „complici și executori”, mai crede Viganò. În spatele lor se află „personalități fără scrupule”, care nu numai că au finanțat Forumul Economic Mondial, ci și așa-numitul „Eve­niment 201”. Acesta este un exercițiu de pandemie din toamna anului 2019, susținut de Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, cu sprijinul Forumului Economic Mondial și al Fun­dației Bill și Melinda Gates. El menționează și „complicitatea presei mainstream, în a face tran­ziția către Noua Ordine Mon­dială aproape nedureroasă și neob­servată”. Cu toate acestea, „ies la iveală tot felul de înșelăciuni, scandaluri și crime”.

Fostul ambasador continuă: „Și în timp ce politicienii se bari­cadează în palatele lor și emit decrete (…), afacerile eșuează, magazinele se închid, iar oamenii sunt împie­dicați să trăiască, să călătorească și să lucreze.
Consecințele psihologice dezastruoase ale acestei operațiuni sunt deja vizibile, în primul rând în sinuciderile antreprenorilor dis­perați sau la copiii noștri, separați de prietenii și colegii de clasă și urmând cursurile acasă singuri, în fața computerului”.
Viganò a avertizat deja, în luna mai, prin apelul său „Veritas
liberabit vos” (Adevărul vă va elibera), despre „intențiile în­tu­ne­cate” din spatele măsurilor puse în aplicare de Organizația Mon­dială a Sănătății și de numeroase guverne. În scrisoare se susține că „în afară de interesele economice enorme care îi determină pe susținătorii Great Reset, introdu­cerea unor măsuri de oprire a răspândirii pandemiei vaccinării va merge mână în mână cu introducerea unui pașaport de sănătate și a unui ID digital, cu posibila urmărire permanentă a întregii populații mondiale”.

Apelul a fost urmat de reacții și critici severe. Printre altele, a fost criticat faptul că referințele sale sunt nedefinite și neclare, cine ar fi „inamicul invizibil” sau „pu­terile străine” care vizează un guvern mondial.
Însăşi reprezen­tanţii guvernului care l-a acreditat ca ambasador
l-au criticat pentru implicarea în politica internă a unui alt stat, fapt neuzual în diplomaţie. Cine are urechi poate să audă... Ase­menea scrisori induc în populație temeri și neîncredere în cei care își asumă răspunderea să fie... „păstori de turmă”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.