• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 24 Noiembrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Octombrie , 2020

„Astăzi deplângem pierderea unui prieten iubit: Mintea lim­pede, care mulți ani a trăit printre noi. Nimeni nu știe sigur câți ani avea fiindcă datele ei personale s-au pierdut de mult în labirinturile birocrației. Ne vom aminti despre ea fiindcă ne-a dat multe lecții valoroase, precum: «trebuie să munceşti pentru a avea un acoperiș deasupra capului» sau «în fiecare zi trebuie să citești puțin», ca să se priceapă de ce cel ce se trezește de dimineața găsește aur și să recunoaștem adevărul unor afirmații precum: «viața nu este întotdeauna corectă» și «poate că și eu sunt de vină pentru aceasta».
Mintea limpede trăiește după principii simple și eficiente, ca: «întindeți-vă doar cât vă ajunge pătura».
Sănătatea minții limpezi a început să se deterioreze rapid pe măsură ce au început să apară și să se aplice reguli ciudate: in­for­mații despre un băiat de șase ani care a fost acuzat că şi-a sărutat un coleg de clasă, drept urmare a fost acuzat de hărțuire sexuală; adolescenți care au trebuit să-şi schimbe școala fiindcă au avut curajul să informeze autoritățile despre un coleg care consuma și făcea trafic cu droguri sau obligarea unei profesoare să-și dea de­misia fiind surprinsă mustrând un elev nedisciplinat, elev care după mustrare a reclamat că se simte rău și ofensat.
Mintea limpede a început să dispară atunci când părinții au atacat profesorii care au fost acuzați că nu și-au făcut treaba, acolo unde însăși acuzatorii au dat faliment: nereușind să-și disciplineze proprii lor copii.
S-a înrăutățit și mai mult sănătatea minții limpezi când părinții trebuiau să ceară o aprobare pentru a putea să administreze copilului propriu o aspirină sau să-l poată unge cu cremă de protecție solară. Școlii îi era interzisă informarea părinților dacă un elev consuma droguri sau o elevă a rămas însărcinată (mai ales dacă dorea să facă avort).
Mintea limpede și-a pierdut cum­pătul când cele Zece Po­runci au devenit obiectul unor afaceri «bisericești» și când au început criminalii să beneficieze de un tratament diferit de cel al victimelor lor.
A fost o lovitură dură pentru mintea limpede să afle că omul nu se mai poate apăra de un hoț în propria casă, spre deosebire de un hoț care poate să-l dea în judecată dacă ridici mâna asupra lui sau dacă un ofițer de poliție ucide un criminal, chiar dacă acesta din urmă avea o armă cu care-l amenința.
Prealabil morții minții limpezi i-au murit părinții: Rațiunea, Adevărul și Încredere, soția sa: Înțelepciunea, fiicele: Respon­sabilitatea, Legitimitatea și fiul: Raționalitatea.
Dar îi trăiesc frați vitregi: care-și cheamă imediat avocatul, afir­mă că ei nu au făcut nicio­dată nimic ilegal, nu doresc să declare nimic și afirmă că sunt o victimă a societății. La înmormântarea minții limpezi au fost foarte puțini, mulți nici nu și-au dat seama că a murit. Odih­nească-se în pace!”.
Este scrisoarea unui cvadruplu campion olimpic şi de cinci ori campion mondial la pentatlon.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.