• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Mai , 2020

Într-o postare recentă pe internet se face o analiză a legăturii dintre fenomenul migrației  și răspândirea coronavirusului în Germania. Sub titlul articolului este „Mai repede ar fi trebuit
să-și aducă aminte mama Merkel de avioane, în acest caz amicii ei nu ar fi răscolit toată Europa”.
Articolul continuă: Atitudinea Germaniei față de coronavirus este ambivalentă. Parcă măsu­rile restrictive s-ar referi numai la nemți. Aceste reguli nu sunt aplicabile migranților. În timp ce granițele terestre sunt închise, transportul migranților în Germania se continuă. Charterele cu migranți sosesc sub acoperirea nopții. Germania neagă sistematic că între răs­pân­direa virusului și migrația ilegală ar fi vreo legătură. Fap­tele arată însă altceva.
La început, în localitatea turin­giană Suhl a izbucnit un scandal între migranții cazați, după ce, din cauza suspiciunii de infectare cu coronavirus, instituția a fost carantinată. Migranții au refuzat carantina, au început să devasteze clădirea și, în ciuda interdicțiilor, au încercat să părăsească clădirea. Între ei și polițiști și-au interpus copiii ca să îngreuneze intervenția autori­tăților. Până la urmă, forțele au făcut ordine.
O situație asemănătoare s-a întâmplat în localitatea Hal­berstadt, despre care a relatat cunoscutul ziar Bild: Poliția, într-un număr mare, a trebuit să intervină împotriva a 850 de migranți cazați într-un centru de primire, pus sub carantină din cauza multor persoane infectate cu COVID-19, care au început să distrugă bunurile din clădire, au rupt gardul de protecție a stabilimentului și au atacat paz­ni­cii. Conform Bild, ne­­mul­­țu­miții reclamau: mânca­rea care nu era pe gustul lor, alții reclamau viteza redusă a internetului, iar alții pretindeau cartele de telefon gratuite.
În localitatea Vegesack a urmat al doilea val de proteste printre migranți. Cei cazați în centrul de primire pretindeau să pri­mească repartiții pentru locuințe sau cazare în hoteluri. Voci­ferau împotriva măsurilor de distanțare socială.
Conform revistei Weser Kurier, nu migranții au fost amendați ci personalul de deservire și a fost făcut un denunț penal împotriva administratorului centrului de primire. Titlul articolului era: „Îți stă mintea în loc!”.
În localitatea Schneeberg, mi­granților nu le păsa de măsurile impuse și au defilat ostentativ pe străzile localităților apro­piate, Schneeberg și Zschorlau. Primarii celor două comune au apelat la ministrul de Interne spre a trimite ajutoare pentru a stăvili atitudinile agresive ale migranților.
Lipsa de spațiu ne obligă să ne oprim cu relatările din Germania, dar vom continua.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.