• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 13 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 2 Aprilie , 2020

Georgi Markov este un fost judecător al Curții Constituționale a Bulgariei, intrat pe lista europarlamentarilor bulgari din partea Partidului Civic „Pentru Dezvoltarea Europei” (GERB). Recent, Markov a avut o ieșire dură pe pagina sa de socializare, la adresa Comisiei Europene, asupra modului cum aceasta a gestionat problema împiedicării extinderii coronavirusului. După Georgi Markov, politicienii Uniunii Europene au vândut Europa islamului și prin aceasta a explodat bula neoliberală. „Măsurile preconizate de Președintele Comisiei Europene sunt întârziate, nu sunt adecvate, ceea ce se întâmplă în Italia, Spania, Franța și Bulgaria sunt tragedii. Europa nu este lovită de un tsunami, de un cutremur, ci de valul agresiv al migranților și de pandemia adusă din afara Europei, pe care instituțiile europene nu au avut capacitatea să o gestioneze. Au lăsat pe seama lor statele Uniunii Europene, care au fost obligate, pe rând, să-și închidă granițele. Elita brusseleză îngroapă Europa”, scrie Markov.
Într-un interviu ulterior acordat, a afirmat: „Parlamentul European, Comisia Europeană, împreună cu comisarii ei a instituit modelul neoliberal. Au adus o asemenea tragedie în Europa care întrece tragedia comunistă. Comuniștii și-au măcelărit propria elită, dar nu au lichidat creștinismul, au păstrat căsătoria tradițională, nu au permis pătrunderea islamului. Au făcut un Cernobîl, dar Europa nu a trecut niciodată prin ce trece în prezent”. A continuat citându-l pe cunoscutul autor Coralie Delomra, care în „Le Figaro” menționa: „Ceea ce se întâmplă în prezent în Europa reprezintă prăbușirea neoliberalismului și falimentul acestuia, așa precum și atunci când comuniștii sovietici au gestionat accidentul de la Cernobîl”.
În postarea de pe pagina de socializare vorbește de bucuria pe care a trăit-o acum treizeci de ani, când Bulgaria a scăpat de comunism. Nu a crezut că după treizeci de ani, după schimbările care au urmat, europenii vor cădea ca muștele, iar străzile din Barcelona, Madrid și cele italiene vor fi goale. Este o realitate: guvernul italian a greșit, dar marea întrebare este: Unde a fost Parlamentul European, care în prima sa ședință impunea adoptarea Convenției de la Istanbul, chipurile să apere femeile și copiii de agresiuni? Stimați tovarăși, doamne și domni gender din P.E., vă rog să ne părăsiți. Despre ce agresiuni vorbiți? Continuă interviul: „Europa este în comă, zace înaintea picioarelor voastre. Voi de ce nu ați oprit cursele de avioane din China și în modul cel mai rușinos le-ați lăsat să circule?”.
„La cea de a 30-a aniversare a dărâmării Zidului Berlinului, noile ziduri care se construiesc în prezent și după închiderea granițelor, Europa nu va mai fi niciodată așa cum a fost. Balonul neoliberal s-a spart, este sinistru. Cereți scuze, faceţi-vă semnul crucii. Dar voi nici nu doriți să auziți de creștinism. Ați vândut Europa islamului, de cinci ani ați ridicat mâinile de pe ea, aşteptând ca Erdogan să aibă grijă de voi”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.