• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Martie , 2020

Mulțumită invitației Cancelarului Germaniei din 2015, Angela Merkel, care vedea în soluțio­narea deficitului de forță de muncă din țara ei și în general din Uniunea Europeană, au sosit sute de mii de cetățeni, îndeosebi sirieni, cărora li s-a adăugat cu timpul migranți din zona asiatică și africană. În mintea Angelei Merkel și „sfetnicilor ocultei” vedeau deja sute de mii de migranți, care mai ieri, frigeau kebab, ca a doua zi să lucreze la liniile de montaj Mercedes. Visul nu s-a împlinit, doar zece la sută din cei sosiți
s-au integrat în muncă, restul consumă banii oferiți cu gene­rozitate de multe țări occidentale. Pe parcursul anilor, când politica „multi kulti” a cance­lă­riței s-a dovedit a fi un eșec, s-a încercat soluția opririi migran­ților în Turcia, contra unor sume importante de bani din bugetul Uniunii Europene. Și varianta aceasta s-a dovedit un eșec. Președintele Turciei, Re­cep Erdogan a deschis granița spre Grecia, cetățenilor sirieni (peste 1 milion de persoane) care doresc să ajungă în Europa Occidentală. Justificarea gestului este atacul întreprins de armata siriană împotriva unei formațiuni militare turce aflată în zona nordică a Siriei, în care și-au pierdut viața mai mulți soldați turci. Atacul ar fi fost susținut de armata siriană cu sprijinul rușilor. După Erdogan, acest lucru reprezintă atacarea unei țări NATO de forțe străine, deci obligația NATO este de a apăra Turcia. Nefăcându-se acest lucru, turcii nu au obli­ga­ția de a reține migranții. Unele ONG-uri „mărinimoase”, finan­țate din surse „neștiute”???, susțin exodul de migranți indicându-le traseele de urmat, informând prin fake news țările care și-au deschis granițele în fața lor. Minciuni!
Varianta balcanică, cu două subvariante, este înlocuitoarea variantei mediteraneene, care a avut deja o victimă politică, în persoana unui ministru italian, care s-a opus acostării vaselor cu migranții culeși de ONG-uri din apele Mediteranei și care deși aveau deschise porturi spa­niole, portugheze, doreau debarcarea numai în Italia. Si­tua­­ția de la granița Turcia – Grecia este dramatică, se vor­bește de persoane decedate în conflict. Se prefigurează un posibil conflict și la granița cu Bulgaria și România. Armata bulgară este pregătită să trimită efective la graniţa cu Turcia, a declarat joia trecută ministrul Apărării, Krasimir Karakacha­nov. Între 400 şi 500 de militari din forţele terestre, forţele speciale şi poliţia militară. Armata română a pregătit și ea deja câteva sute de militari, iar alte câteva mii sunt gata de mobili­zare, în caz că situaţia o va impune. Ministrul român al Apă­rării spune că se va folosi eventual și forţa fizică pentru a respinge ameninţarea, identic cu Grecia și Bulgaria. Este un moment de cumpănă în care europenii trebuie să aleagă (dacă nu este prea târziu) între cultura care este fundamentată pe principii, altele decât cele creștine, sau principiile care au edificat Europa, atât de „iubită” de mi­granți. Birocrația Bruxeleză mai „cugetă” dacă cei care încalcă legile de la granițele Europei au gânduri de cucerire sau de integrare??? Revenim cu detalii peste douăzeci de ani!!!
As-Salāmu ’Alaykum!!!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.