• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Noiembrie , 2019

Cercetătorii americani și-au încheiat studiul privind țara cu cea mai fericită populație concluzionând că este Nigeria. 62 procente dintre nigerienii intervievați au declarat că sunt fericiți. Studiul a fost făcut în 65 de țări. Pe lista fericirii, Mexicul ocupă locul doi, Venezuela pe locul trei și El Salvador pe locul patru. Populația din Italia se află pe poziția 59, iar cei din Statele Unite ale Americii pe locul 16.
În cadrul studiului s-a încercat să se afle care este ierarhia motivelor fericirii. Pe o scală de la unu la zece, pe locul întâi se află căsătoria reușită, urmată de prietenia adevărată, faptele bune, credința, bătrânețea liniștită. Banul ocupă abia locul opt.
După oamenii de știință, aceste opțiuni îl fac fericit pe un individ dacă în gena lui este înscrisă predis­po­ziția spre fericire. O asemenea constatare pe unii îi pot face cir­cumspecți. Pentru credincioși, iar poporul român a declarat la recen­sământ acest lucru într-o proporție covârșitoare, nu trebuie să meargă în Nigeria sau să-și facă o intervenție genetică, fiindcă Bunul Dumnezeu a înscris în gena fiecărui creștin dorința după fericire.
S-a sărbătorit recent ziua tuturor sfinților, este o sărbătoare universală, care arată că în toate timpurile, în ungherele cele mai ascunse și în con­diții de viață cele mai umilitoare se poate mânca pâinea bucuriei evanghelice și poate fi dată și altora. Cei care discută sau au discutat cu liderii politici și ierarhii bisericilor întem­ni­țați de comunişti în anul 1947, vor confirma realitate afirma­ţiei anterioare. Este pâinea care i-a ținut în viață pe acești martiri ţinuţi în con­dițiile cele mai umilitoare timp de zeci de ani.
Nigeria, țara cu populația cea mai fericită din lume, este adesea men­țio­nată sub apelativul „gigantul Africii”, datorită populației și economiei sale mari. Este cea mai populată țară din Africa și a șaptea cea mai populată țară din lume, având aproximativ 174 milioane de locuitori. Economia Nige­riei a devenit cea mai mare din Africa, având un PIB de peste 500 miliarde de dolari, și a depășit Africa de Sud, devenind cea de a 21-a cea mai mare economie din lume. Are datorii externe relativ scăzute, ponderea datoriei în PIB fiind de numai 11 la sută.
Mexic, a doua țară cu populația cea mai fericită, este cea mai nordică țară hispanică din America Latină și cea mai populată țară vorbitoare de limbă spaniolă din lume. Întrucât Mexic este de fapt o republică federală, numele oficial complet este Statele Unite Mexicane (Estados Unidos Mexicanos). Are a XIV-a cea mai mare economie din lume, cu un PIB de peste un trilion (1000 de miliarde) de dolari SUA. Este clasificată ca și economie cu venit mediu ridicat, având al patrulea cel mai mare PIB pe cap de locuitor din America Latină.
Deși economia mexicană s-a mo­dernizat semnificativ în ultimul deceniu, încă mai există diverse probleme structurale. Problemele țării includ salarii mici, o distribuție neuniformă a veniturilor (20% din populație câștigă 55% din venitul național) și oportunități reduse pentru statele din sud, care au o populație amerindiană numeroasă. Inegalitățile geografice sunt, de asemenea, o problemă prin­cipală: părți ale districtului federal au un nivel de trai similar cu cel al Ita­liei. Corupția și evaziunea rămân probleme cronice.
România, țara cu un ritm de dezvoltare mare, al doilea din Uniunea Europeană, cetățenii ei fiind întrebaţi în cadrul studiului, au declarat că sunt fericiți într-un procent de 15 la sută.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.