• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Mai , 2022

Vă prezentăm alternativ, la dis­tanță de 84 de ani, două discursuri. Unul la Berlin, celălalt la Moscova. Primul aparține lui Adolf Hitler, al doilea lui Vladimir Putin. Nu bănuim că cel spus de Hitler a fost inspirat din discursul lui Putin. Ce a urmat după discursuri? În cazul Germaniei - război, în cazul Federației ruse – opera­țiune specială. Finalul lui Hitler îl cunoaștem. Care va fi cel al liderului rus?
Hitler: Ca de obicei am încercat să rezolv lucrurile pașnic.
Putin: Noi, cu răbdare și perseverență, am încercat să negociem cu liderii țărilor NATO.
Hitler: Este o minciună când lu­mea spune că noi vrem să aducem schimbarea doar prin forță.
Putin: Nu vom impune nimănui nimic prin forță.
Hitler: Aceste regiuni datorează dezvoltarea lor culturală exclusiv națiunii germane. Gdansk a fost rupt de la noi. Vă amintiți de nenumăratele intenții pe care le-am făcut pentru a rezolva în mod pașnic problemele cu Austria și apoi problemele judiciare cu Bohemia și Moravia. Totul a fost în zadar.
Putin: Timp de opt ani, am încercat tot ce a fost posibil să rezolv situația politică în mod pașnic, totul a fost în zadar.
Hitler: Germania nu urmărește nici un interes în Vest, zidul vestic mereu a delimitat limitele Reih-ului.
Putin: Planul nostru nu include teritoriile ucrainene.
Hitler: Minoritățile germane care trăiesc acolo (în Polonia ) sunt supuse unor persecuții atroce.
Putin: Scopul acestei („operațiuni speciale”) este de a proteja oamenii care au fost subiectul hărțuirii și genocidului de către regimul din Kiev timp de opt ani.
Hitler: Gdansk a fost și este un oraș german. Coridorul polonez a fost și este german.
Putin: Ucraina, pentru noi, nu este doar o țară vecină, este parte integrantă din cultura noastră, din spațiul istoric și cultural.
Adolf Hitler (n. 20 aprilie 1889, Braunau am Inn, Austria Superioară, Austro-Ungaria (azi în Austria) – d. 30 aprilie 1945, Führerbunker, Berlin,  Ajuns la putere în 1933, Hitler a transformat țara într-o dictatură monopartid, bazată pe ideologia totalitaristă și autoritaristă a național-socialismului. Politica sa expansionistă agresivă este considerată principala cauză a izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, soldat cu pierderi omenești colosale. De numele său sunt legate numeroase crime împotriva umanității, printre care punerea în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și a altor „indezirabili” din Europa, precum și lichidarea adversarilor politici din Germania. Hitler a fost ales „omul anului” în 1938, de către revista americană Time.

Vladimir Vladimirovici Putin - Ocupația: politician; Profesia: jurist, doctor în științe juridice; Partid politic: Partidul Rusia Unită; Funcții: Președintele Federației Ruse, Prim-ministru; Data naș­terii: 07 octombrie 1952; Zodia: Balanță; Locul nașterii: Leningrad, URSS, în prezent Sankt Petersburg, Rusia;  Părinți: Vla­di­mir Putin Spiridonovici și Maria Ivanovna Putin; Naționalitate: rusă; Religia: ortodoxă;  Stare civilă: divorțat; Copii: Ekaterina și Ma­ria; Soția: Ludmila Putin; Studii: Universitatea din Leningrad, Facultatea de Drept; Limbi vorbite: rusă, germană, engleză; Sporturile preferate: Judo, schi, planorism, wrestling; Animalul pre­ferat: un pudel alb numit Tosca.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.