• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 14 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Iunie , 2021

Thomas Jefferson a fost un om foarte remarcabil care a început să învețe foarte devreme în viață și nu s-a oprit niciodată. La 5 ani, a început să studieze sub tutorele vărului său. La 9 ani, a studiat latină, greacă și franceză. La 14 ani, a studiat literatura clasică și limbi suplimentare. La 16 ani, a intrat la Colegiul William și Mary. De asemenea, ar putea scrie în greacă cu o mână în timp ce scria la fel în latină cu cealaltă. La 19 ani, a studiat Dreptul timp de 5 ani începând cu George Wythe. La 23 de ani, a început propriul cabinet de avo­cat. La 25 de ani, a fost ales în casa burghezilor din Virginia. La 31 de ani, a scris „Difuzarea sumară a drepturilor Americii Britanice? Și s-a retras din cabinetul său de avocat. La 32 de ani, era delegat la al doilea Congres continental. La 33 de ani, a scris Declarația de independență. La 33 de ani, a trebuit trei ani să revizuiască codul legal al Virginiei și a scris un proiect de lege privind educația publică și un statut pentru libertatea religioa­să. La 36 de ani, a fost ales al doilea guvernator al Virginiei, în locul lui Patrick Henry.
La 40 de ani, a slujit în Congres timp de doi ani. La 41 de ani, era ministrul american al Franței și a negociat tratate comerciale cu națiunile europene împreună cu Ben Franklin și John Adams. La 46 de ani, a fost primul secretar de stat sub conducerea lui George Washington. La 53 de ani, a fost vicepreședinte și a fost ales președinte al American Philosophical Society. La 55 de ani, a elaborat rezoluțiile din Kentucky și a devenit șeful activ al partidului republican. La 57 de ani, a fost ales al treilea preșe­dinte al Statelor Unite. La 60 de ani, a obținut achiziția din Loui­siana dublând dimensiunea națiunii. La 61 de ani, a fost ales pentru un al doilea mandat ca președinte. La 65 de ani, s-a retras la Monticello. La 80 de ani, l-a ajutat pe președintele Monroe să modeleze Doctrina Monroe. La 81 de ani, a creat aproape singură Universitatea din Virgi­nia și a servit ca prim președinte. La 83 de ani, a murit la 50 de ani de la semnarea declarației de independență împreună cu John Adams.
Thomas Jefferson știa pentru că el însuși a studiat încercările eșua­te anterioare de guvernare. El a înțeles istoria actuală, natura lui Dumnezeu, legile sale și natura omului. Asta se întâmplă să fie mult mai mult decât ceea ce înțeleg majoritatea astăzi. Jefferson știa cu adevărat lucrurile sale.
O voce din trecut care să ne con­ducă în viitor: John F. Kennedy a ținut o cină în Casa Albă pentru un grup de minți strălucitoare din țară la acea vreme. El a făcut această afirmație: „Aceasta este probabil adunarea celor mai multe informații care s-au adunat la un moment dat în Casa Albă, cu excepția momentului în care Thomas Jefferson a luat masa singur”.

Thomas Jefferson:

„Când ne vom îngră­mădi unii pe alții în orașele mari, ca și în Europa, vom deveni corupți ca Europa” ;
„Democrația va înceta să mai existe atunci când îi veți lua de la cei care sunt dispuși să lucreze și să dați celor care nu ar dori.”
„Este de datoria fiecărei ge­nerații să își plătească propriile datorii pe măsură ce merge. Un principiu care, dacă ar fi acționat, ar salva jumătate din războaiele lumii”.
„Prevăd fericirea viitoare pentru americani dacă pot împiedica guvernul să irosească munca oamenilor sub pretenția de a avea grijă de ei.”
„Citirea mea despre istorie mă convinge că guvernul cel mai rău rezultă din prea mult guvern.”
„Niciunui om liber nu i se va exclude utilizarea armelor.”
„Cel mai puternic motiv pentru care oamenii își păstrează dreptul de a păstra și de a purta arme este, ca ultimă soluție, să se protejeze împotriva tiraniei în guvern.”
„Arborele libertății trebuie reîm­prospătat din când în când cu sângele patriotilor și al tiranilor.”
„A constrânge un om să subvenționeze cu impozitele sale propagarea ideilor pe care nu le crede și le urăște este păcătoasă și tiranică.”

Thomas Jefferson spunea în 1802: „Cred că instituțiile bancare sunt mai periculoase pentru libertățile noastre decât armatele permanente. Dacă poporul ame­rican permite vreodată băncilor private să controleze problema monedei lor, mai întâi prin in­flație, apoi prin deflație, băncile și corporațiile care vor crește în jurul băncile vor priva oamenii de toate proprietățile - până când copiii lor se vor trezi fără adă­post pe continentul pe care tații lor l-au cucerit”. Se poate spune că atunci când la Cotroceni se adună elita politică din România se potrivescideile lui John F. Kennedy „Aceasta este probabil adunarea celor mai multe in­formații care s-au adunat la un moment dat la Cotroceni, cu excepția momentului în care Thomas Jefferson a luat masa singur, la Casa Albă”.
Să adăugăm: „Informații unul des­pre altul, spre munca D.N.A.”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.