• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Februarie , 2018

Moment de bilanț pentru Instituția Prefectului – Județul Maramureș

În raportul prezentat, prefectul județului Maramureș a vorbit despre obiectivele strategice, realizările din domeniul propriu de competență, inclusiv accesarea fondurilor europene și despre cooperarea interinstituțională, res­pectiv relațiile internaționale. Toto­dată, a prezentat dificultățile identificate în activitate, făcând referire la personalul insuficient, raportat la volumul activităților, termenele foarte scurte pentru întocmirea unor situații și la celeritatea cu care autoritățile administrației publice locale răspund solicitărilor institu­ției. De asemenea, a prezentat obiec­tivele propuse pentru anul 2018 și a concluzionat cu faptul că toate sarcinile permanente aferente domeniilor de competență au fost îndeplinite prin activitatea derulată pe parcursul anului 2017.

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a felicitat Instituția Prefectului Județului Maramureș pentru întreaga activitate de anul trecut menționând că: „Atunci când vorbim despre administrația publi­că locală, atât instituția Consiliului Județean, cât și cea a Prefectului Jude­țului Maramureș sunt instituții etalon la care toate celelalte adminis­trații pu­blice locale, primăriile sau instituțiile publice deconcentrate se raportează pentru performanță atât la nivelul demnitarilor, cât și la nivelul angajaților din cele două instituții”.

Totodată, șeful administrației județene a mulțumit pentru excepționala colaborare existentă între cele două instituții punctând câteva reușite realizate în anul 2017.
„În ultima perioadă am reușit să transmitem către Guvernul României, pro­iecte care s-au transpus în finanțări pentru județul nostru. Vorbim de o co­laborare foarte bună în cazul situațiilor de urgență, cum am avut anul trecut, unde în colaborare cu ISU, atât Consiliul Județean, cât și Prefectura, au muncit alături de primării și au transmis către Ministerul Dezvoltării documentele necesare alocării unor sume de bani pentru a remedia problemele apărute în urma dezastrelor naturale din septembrie 2017. Astfel, am primit cele mai mari sume de bani din fondul de intervenție al guvernului. De asemenea, am avut o colaborare foarte bună în ceea ce privește situațiile și memo­riile transmise către Ministerul Trans­porturilor în ceea ce privește finanțările pe DN18. S-a dispus și în acest caz o sumă foarte mare de bani. Dacă ne re­ferim la anul trecut, vorbim de cel mai mare progres al lucrărilor pe DN18, atât în ceea ce privește tronsonul Baia Sprie – Sighetu Marmației, cât mai ales între Moisei – Iacobeni. Vreau să vă mulțumesc și pentru sprijinul acordat pentru transmiterea proiectelor privind finanțarea Aeropor­tului Internațional Maramureș din fondul de rezervă al Guvernului României. Vorbim aici despre două finanțări la finalul anului trecut pentru plata lucrărilor deja efectuate la aeroport”.
Gabriel Zetea a precizat că instituția Consiliului Județean Maramureș își dorește în continuare o colaborare fruc­tuoasă cu Instituția cu atât mai mult cu cât ne aflăm în anul Cente­narului Marii Uniri, un an important pentru România și implicit pentru Maramureș. }n înche­iere, președintele Consiliului Județean Maramureș, a transmis mult succes în activitatea pe care Instituția Prefectului o va desfășura în anul acesta, cu speranța că 2018 să fie un an mult mai rodnic decât 2017.


„Comisia constituită la nivelul Consiliului Județean a transmis către Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii proiecte pentru a putea fi finanțate în acest an și pentru a sărbători la cel mai înalt nivel Centenarul României. Avem deja 114 proiecte aprobate în acest an pentru județul Maramureș și pentru autoritățile locale. Ne aflăm în topul județelor cu cel mai mare număr de proiecte aprobate, iar acest lucru se datorează bunei colaborări pe care am văzut-o în anul 2017”.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.