• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Octombrie , 2020

Mircea Cirț cere renumărarea voturilor în Baia Mare

Alegerile pentru Primăria Baia Mare au înregistrat o contestație a rezultatului din partea candidatului PNL, Mircea Cirț. După cum se știe, rezultatele prezentate de autoritatea electorală îl dau câștigător al alegerilor în municipiul Baia Mare pe Cătălin Cherecheș, cu peste 41% din voturile exprimate. Mircea Cirț s-a clasat pe locul doi, cu peste 28% din voturile date de băimăreni. Rezultatul a fost considerat de liberali ca foarte bun, mai ales că Mircea Cirț a intrat în competiția electorală „în ajun de alegeri”.

 

 

La conferința de presă organizată de liberali, Cirț a mulțumit băimă­renilor pentru voturile primite și a spus că face ce a promis, în funcție de posibilități, din poziția de consilier local. El nu exclude situația în care va fi nomi­nalizat pentru funcția de viceprimar. Cirț a vorbit de munca în echipa liberală. Atât. Spre seară, în aceeași zi, candidatul liberal la Primăria Baia Mare a trimis presei un comunicat în care contestă rezultatul alegerilor. El cere BEC, BEM și BEJ renumărarea voturilor susținând că există suspiciunea unor nereguli.
„La alegerile din 27 septembrie pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare, la multe secţii de votare s-au petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numă­rătoarea buletinelor de vot şi consemnarea rezultatului votării (art. 94 din Legea 215/2001), respectiv neconcordanţa conţinutului proceselor verbale cu realitatea faptică (art. 94 din Legea invocată). Pare că sună a generalităţi cârcotaşe, până veţi privi câteva procese verbale anexate (o parte doar din dovezi), care arată mai rău decât tema la aritmetică a unui elev de clasa a patra. Veţi mai vedea că, din pix, numărul alegătorilor creşte cu... 100(!), de la 631 la 731, cu explicaţia eliptică «adunat din interior»; sau cum e posibil ca din 380 de voturi, 25 să fie declarate nule. Este motivul pentru care am sesizat aceste aspecte la BEC, BEJ Maramureş şi BEM Baia Mare. Am ataşat reclamaţiei nu doar «ciudate» procese verbale, ci şi mai multe declaraţii ale unor repre­zentanţi din secţiile de votare (secţii pe seama cărora ne-am întocmit sesizarea), care recunosc cu subiect şi predicat că preşedintele nu a mai arătat buletinele de vot membrilor din secţie spre validare. Motivaţia a fost una de natură umană: de tipul «asta consumă timp şi noi ne grăbim să ajungem acasă»”, a spus Mircea Cirț în comunicatul primit la redacție.

 

„La alegerile din 27 septembrie pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare, la multe secţii de votare s-au petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numă­rătoarea buletinelor de vot şi consemnarea rezultatului votării (art. 94 din Legea 215/2001), respectiv neconcordanţa conţinutului proceselor verbale cu realitatea faptică (art. 94 din Legea invocată). Pare că sună a generalităţi cârcotaşe, până veţi privi câteva procese verbale anexate (o parte doar din dovezi), care arată mai rău decât tema la aritmetică a unui elev de clasa a IV-a”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.