• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Octombrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Noiembrie , 2017

Ministerul Tineretului și Sportului a alocat 500.000 de lei pentru repararea acoperișului Bazinului Olimpic din Baia Mare

Șeful administrației județene a subliniat faptul că, instituția Consiliului Județean nu are în subordine DJTS, deci implicit nici Bazinul Olimpic de înot din Baia Mare, însă fiind o problemă a maramu­reșenilor și a copiilor care își doresc să facă performanță în acest sport s-a implicat personal în rezolvarea acestei situații.

La conferința de presă care a avut loc în cabinetul președintelui CJ a fost pre­zent și directorului Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare, Adrian Gher­ghel, care este și antrenor de înot și care a adus, în dese rânduri, performanță Maramureșului atât prin participările sale la diverse competiții, cât și prin sportivii pe care i-a pregătit.

„În urmă cu mai bine de o lună, când vijelia care a afectat multe construcții din Baia Mare, au apărut probleme și la acoperișul bazinului de înot. Inspec­toratul pentru Situații de Urgență «Gheorghe Pop de Băsești» al județului Maramureș a fost informat în cel mai scurt timp, iar pagubele menționate au fost împărțite în trei categorii. Prima categorie a făcut referire la instituțiile publice aflate în subordinea autorită­ților locale, cea de-a doua s-a referit la instituțiile aflate în subordinea deconcentratelor, iar în a treia categorie au intrat proprietățile private. Guvernul României s-a mișcat extrem de repede, alocând Maramureșului, într-un timp foarte scurt, o sumă de peste 90 de mi­liarde de lei vechi pentru instituțiile aflate în subordinea administrațiilor lo­cale. În ceea ce privește instituțiile aflate în subordinea deconcentratelor era necesară o rectificare de buget, fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului fiind epuizat. În urma dis­cuțiilor pe care le-am avut cu repre­zentanții Ministerului Tineretului și Sportului, respectiv cu ministrul Marius Dunca, dar și cu secretarul de stat Cosmin Butuza, singura variantă în care puteau să vină în ajutorul Bazi­nului Olimpic era printr-un transfer intern de bani de la un capitol la altul. Trebuie specificat faptul că MTS nu avea aceste fonduri în buget, iar pentru a face modificările menționate erau necesare foarte multe avize, cel mai important fiind avizul Ministerului Finanțelor, care s-a primit în cursul săptămânii trecute. Au urmat, apoi, avizele interne ale MTS, iar în cursul zilei de miercuri, ministrul Marius Dunca a semnat rectificarea bugetului și transmiterea sumei de 500.000 de lei către obiectivul din Baia Mare”, a declarant președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea.
Gabriel Zetea:
„DJTS a gestionat deficitar problema acoperișului avariat de furtună”
Șeful administrației județene a mai menționat faptul că acești 500.000 de lei reprezintă întregul buget al MTS, care a fost alocat pentru un singur obiec­tiv din Maramureș, iar reușita aces­tui proiect i se datorează, exclusiv, secretarului de stat Cosmin Butuza, care a militat și a susținut cauza până la final.
Pe de altă parte, președintele Consi­liului Județean s-a arătat dezamăgit de atitudinea lui Cornel Săvoiu, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, despre care spune că a gestionat deficitar intervenția imediată a problemei și a ales să pună în pericol întregul amplasament, fără a ține cont de sportivii care aveau nevoie de bazinul de înot pentru a se antrena în vederea competițiilor interne și internaționale la care participă.
„Consider că DJTS s-a folosit de acest pretext pentru a obține sume mai mari de bani. Acest fapt a adus la imposibilitatea funcționării bazinului, iar sute de copii din Maramureș și-au decalat întregul program și au fost nevoiți să facă kilometri suplimentari pentru a se antrena în condiții improprii, mult sub standardele pe care le oferă interiorul bazinului de înot din Baia Mare. Pe de altă parte, nu consider că este normală nici atitudinea unora dintre părinți, care în loc să vină să discutăm, așa cum au ales alții, s-au manifestat extrem de zgomotos, fără a cunoaște faptul că instituția Consiliului Județean Mara­mureș nu are nicio atribuție în gestio­narea Bazinului Olimpic Gheorghe Demeca din Baia Mare. În ceea ce-i privește pe cei de la DJTS, sper că, cel puțin acum vor gestiona mai bine pro­blema atribuirii lucrării și execuția propriu-zisă a acoperișului”, a conchis pre­ședintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea.
Antrenorul Adrian Gherghel a arătat că tinerii care s-au pregătit pentru com­petiții la bazinul de înot din Baia Mare au fost puși în situația de a găsi o variantă adiacentă pentru a putea să își continue antrenamentele, iar în prezent sportivii se trezesc la 5.00 dimineața și fac kilometri întregi pentru a ajunge la un bazin care nu se ridică la standardele celui din municipiul reședință de județ, însă nu există, în prezent, o altă soluție.
„Noi am încercat să nu deranjăm prea mult, dar ne bucurăm că s-a găsit o variantă pentru rezolvarea problemei. Acum sperăm ca cei care trebuie să gestioneze repararea acoperișului să facă acest lucru în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Adrian Gherghel.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.