• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Martie , 2016

Mingea modernizării Aeroportului Internaţional Baia Mare, în curtea Guvernului

Preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu a explicat în cadrul şedinţei ordinare de săptămâna trecută care este situaţia spinoasă a finanţării lucrărilor de modernizare a Aeroportului Baia Mare.

 

În 2 martie, când a fost la şedinţa Comitetului de Monitorizare POR, preşedintele CJ Maramureş a avut o întâlnire şi cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Marcel Boloş şi Carmen Moraru, cu care a discutat şi despre finanţarea acestei categorii de proiecte, care au o valoare sub 50 milioane de euro, sumă care nu le situează în rândul proiectelor majore. Nefiind proiecte majore, ele nu vor intra în categoria proiectelor care se fazează, dar aceasta nu înseamnă că nu vor primi finanţare. „Nu trebuie să confundăm ne-fazarea cu imposibilitatea finanţării. Proiectele cu valoare sub 50 milioane de euro vor putea fi finanţate în condiţiile stabilite la nivel ministerial. Întrucât modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare nu s-a finalizat la termenul iniţial de 31.12.2015 – iar în relaţia României cu UE acest proiect a fost declarat nefuncţional – termenul de finalizare pentru acesta va fi de 31.12.2019.” – a declarat preşedintele Zamfir Ciceu.

 

Soluţia pentru finanţarea şi finalizarea proiectului presupune următoarele etape: modificarea legislaţiei privind Serviciile de Interes Economic General, plus finanţarea de către Ministerul Transporturilor prin transfer către autorităţile publice.

„Prin urmare, decizia în cazul Aeroportului Internaţional Baia Mare este guvernamentală. Pe noi, ca autoritate publică, nu ne afectează dacă banii vin de la bugetul de stat sau de la Uniunea Europeană, important este să primim aceşti bani. Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Baia Mare este de o importanţă capitală pentru Maramureş, pentru Maramureş, pentru că se creează rute noi, oportunităţi de afaceri, deschidere. De aceea, este important să transmitem în mediul politic un mesaj de unitate, un mesaj pozitiv. Şi mai ales să nu intrăm în panică, privind fazarea. Din momentul în care am decis, aici, împreună, generarea de proiecte, ne-am asumat şi finalizarea lor.” – a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.