• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Martie , 2016

Miners: Fotbal American la Baia Mare

Acum trei ani, pe 26 martie 2013, Mali Mihaly, fost jucător la Cluj Crusader, înfiinţa prima echipă de fotbal american la Baia Mare. Mihaly e căpitanul de joc al echipei Baia Mare Miners.

 

La prima selecţie au participat opt persoane, iar în săptămânile ce-au urmat s-au prezentat la preselecţie alte 30. În iulie 2013, Miners Baia Mare a trimis un delegat la întâlnirea anuală a echipelor de fotbal american din România, iar o lună mai târziu echipa a fost invitată de Clubul Sportiv Oradea All stars la un turneu 7 vs. 7 în Ungaria unde au jucat împreună.

Miners Baia Mare a fost declarat Club sportiv în ianuarie 2014, este recunoscut de Ministerul Tineretului şi Sportului şi a primit Certificatul de Înregistrare Sportivă. În acelaşi an, clubul s-a calificat la Campionatul Naţional de fotbal American.

 

În acest moment, la antrenamente participă 16 jucători, iar selecţia continuă.

Pe teren se joacă 11 vs. 11, organizaţi după cum urmează: oameni de linie (offense lineman, defense lineman), aripi (wide receiver, corner back) şi a doua linie (quarter back, running backs, linebacker, safety). O echipă de fotbal American are două tipuri de căpitani, căpitanul de joc (quarter back) şi căpitanul de echipă (patru jucători aleşi de echipă). Potrivit lui Adrian Szabo, căpitan de echipă şi om de linie, în acest an, Miners Baia Mare intenţionează să joace amicale cu cel puţin jumătate din echipele din România şi să participe la turnee internaţionale organizate în ţările vecine şi posibil şi în ţară.

La începutul lunii martie, Miners au primit vizita echipei Mureş Monsters. Meciul s-a terminat cu victoria echipei oaspete.

 

Până acum, Miners, membră a Federaţiei Române de Fotbal American, a pregătit peste 80 de jucători. Clubul speră să formeze şi o echipă de copii până la finele anului.

 

Sponsorii şi partenerii principali ai echipei sunt: Autoeconom.ro, Blackgoatmedia, Pickup Pub Caffe si Valora Med.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.