• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 2 Iulie , 2014

„Minciuna sfruntată” a senatorului Pop şi săgeata liberală

Într-o postare făcută pe blogul personal, senatorul Liviu Marian Pop a lansat un scenariu potrivit căruia preşedintele Băsescu ar fi vinovat de şantaj, iar lui Antonescu i s-ar fi cerut retragerea din cursa pentru prezidenţiale. Antonescu a catalogat afirmaţiile drept o „minciună sfruntată”, iar PNL Maramureş îl somează pe Pop să-şi ceară scuze public.

 

“Bombă” sau manipulare? Printr-o scrisoare deschisă, adresată luni fostului preşedinte PNL, senatorul PSD Liviu Marian a lansat o speculaţie deosebit de controversată privind o posibilă întâlnire secretă, din 10 februarie, între Traian Băsescu şi Crin Antonescu. Mai mult, senatorul social democrat susţine că preşedintele Băsescu ar fi solicitat, în cadrul acestei întrevederi, retragerea din cursa pentru Cotroceni a prezidenţiabilului liberal Antonescu, desprinderea PNL din USL şi coalizarea dreptei.

Senatorul Pop invocă inclusiv un posibil „şantaj” făcut de Traian Băsescu la adresa fostului şef liberal, susţinând că preşedintele României i-ar fi promis fostului preşedinte al Senatului „protecţie” în dosarul Uioreanu care, susţine acelaşi senator PSD,   ar include „probe şi înregistrări incriminatoare” pentru Antonescu.

 

De cealaltă parte, şi liberalii maramureşeni l-au somat pe Pop să-şi ceară scuze. Într-un comunicat al PNL Maramureş se arată că: „Preşedintele Partidului Naţional Liberal Maramureş, Ovidiu Nemeş, şi primarii din Colegiul Uninominal nr. 3 fac apel la bun-simţ şi îi solicită public senatorului Liviu Marian Pop să îşi ceară scuze pentru acuzaţiile lansate la adresa lui Crin Antonescu. Liviu Marian Pop a fost membru PNL şi a ajuns senator PSD în Parlamentul României, susţinut de USL, cu sprijinul primarilor din Colegiul Uninominal Nr. 3, majoritatea membri ai Partidului Naţional Liberal. Peste 50% din localităţile din Colegiul în care a candidat parlamentarul Liviu Marian Pop sunt administrate de primari liberali care, împreună cu cetăţenii din această zonă, i-au dat un mandat senatorului Liviu Marian Pop, de a fi un sprijin pentru comunitate.

 

Senatorul maramureşean Liviu Marian Pop ignoră acum tot sprijinul venit din partea liberalilor şi lansează diversiuni şi acuzaţii grave la adresa fostului preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu. PNL Maramureş îi cere senatorului Liviu Marian Pop să renunţe la astfel de preocupări şi să materializeze promisiunile din campania electorală, la care este restant. Liberalii maramureşeni îi reamintesc senatorului Liviu Marian Pop că judeţul Maramureş are nevoie de susţinere de la centru, iar parlamentarii mandataţi de cetăţeni în Parlamentul României sunt în cea mai mare măsură să facă lobby şi să atragă fonduri înspre judeţul pe care îl reprezintă”.

 
 

„Fiecare minciună are termen de valabilitate, iar fiecare adevăr iese mereu la iveală. Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale, vehiculând varianta Ponta – preşedinte, Antonescu – premier, scenariu care reiese din declaraţiile lui Băsescu de a doua zi. Conform celor de mai sus, e cazul să aflăm nişte adevăruri care ne interesează pe noi, cetăţenii de rând:

 

Domnule Băsescu, este adevărat că v-aţi întâlnit în data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informaţiile incriminatoare referitoare la şpaga de la Uioreanu?

Domnule Antonescu, e adevărat că vi s-a cerut retragerea din cursa prezidenţialelor

în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu?

Domnule Băsescu, recunoaşteţi că i-aţi asigurat protecţie lui Antonescu în acest dosar?

Domnule Antonescu, aţi fost şantajat în schimbul distrugerii USL?

 

Vă invităm la un dialog obiectiv şi la nişte răspunsuri sincere, pentru că România are dreptul să ştie cine face jocul de putere”,

scrie Liviu Marian Pop.

 
 

Crin Antonescu a catalogat declaraţiile lui Pop drept „o minciună sfruntată”:

 

„Acuzaţiile lansate astăzi la adresa mea de senatorul PSD Liviu Pop sunt o minciună sfruntată. Senatorul Liviu Pop vine cu o serie de calomnii potrivit cărora eu aş avea vreo legătură cu Dosarul Uioreanu, că Traian Băsescu m-a şantajat să mă retrag de la prezidenţiale şi îmi pune întrebări public fără să prezinte niciun fel de dovadă. Nu am avut nicio discuţie pe ascuns cu Traian Băsescu pe acest subiect şi nu am fost şantajat de Băsescu sau de altcineva pe acest subiect sau altul în vederea retragerii candidaturii mele la alegerile prezidenţiale. Eu m-am retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale pentru că aşa am dorit eu şi am făcut acest lucru aşa cum am dorit eu. Este decizia mea şi am explicat-o!”, a afirmat Antonescu pentru presa centrală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.