• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Aprilie , 2016

Miliardarul maramureşean Frank Timiş în Panama Papers

Scandalul care a aruncat în aer elita mondială, „Panama Papers” l-a prins în tăvălug şi pe celebrul maramureşean Frank Timiş. Miliardarul a recunoscut informaţiile ieşite la iveală în urma scandalului mondial şi argumentează scurt: „Normal că nu-s de acord să plătesc 30% taxe pe profitul de acţiune, în loc să plătesc 5%, dacă aceste legi sunt făcute de stat la stat”.

 

 

Bomba anului! O vastă anchetă realizată de Consorţiul Internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ) care se bazează pe aproximativ 11,5 milioane de documente, regrupate sub denumirea de „Panama Papers”, care provin toate din arhivele cabinetului de avocatură Mossack Fonseca, înregistrat în Panama, a aruncat în aer elita mondială. Potrivit acestor documente dezvăluite de ICIJ, Damiani şi cabinetul său de avocaţi ar fi lucrat pentru şapte societăţi offshore legate de uruguayanul Eugenio Figueredo, fost vicepreşedinte al FIFA şi fost membru al Comitetului Executiv al acestui for, arestat la Zurich, la finele lunii mai 2015. Potrivit informaţiilor din Panama Papers, în acest scandal sunt implicaţi mai mulţi români.

Unul dintre aceştia este Frank Timis, celebrul om de afaceri originar din Maramureş, implicat în proiectul Roşia Montana prin Gold Corporation. Frank Timiş a recunoscut ulterior dezvăluirilor că are firme în paradisuri fiscale şi argumentează că, atâta timp cât impozitul pe profit este foarte mare în ţară, preferă să plătească mai puţine taxe.

 

El a mai declarat că are cel puţin 30 de companii înregistrate în paradisuri fiscale. Iar una dintre ele a fost înfiinţată cu ajutorul firmei Mossack Fonseca, pentru a începe exploatarea de la Roşia Montană: „Da, am companii în Bahamas şi insulele Cayman, pentru că aceste două jurisdicţii au tratat dublu cu aproape toate ţările dezvoltate din lume. Toţi investitorii preferă să investească în companiile înregistrate acolo pentru că, atunci când îşi vând acţiunile, plătesc între 1 şi 5%, nu 30% taxe pe profitul acţiunilor. Astea-s lucruri care se fac de ani de zile, mă refer, de 50, 60, 70 de ani. Normal că nu-s de acord să plătesc 30% taxe pe profitul de acţiune, în loc să plătesc 5%, dacă aceste legi sunt făcute de stat la stat”, a spus omul de afaceri Frank Timiş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.