• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Aprilie , 2013

Micii poliţişti

Poliţişti, o maşină de poliţie, chestionare şi .. premii. Pe scurt, acţiunea „Micii poliţişti” organizată la finele săptămânii trecute de UACE, în parteneriat cu şcoala Dumbrăviţa şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş. 

 
 

Vinerea trecută, elevii şcolilor din Dumbrăviţa au avut ocazia să fie poliţişti pentru o zi. Mai exact, să intre în lumea regulilor de circulaţie şi să cunoască îndeaproape o maşină de poliţie şi un poliţist rutier.

Motivul? În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, elevii şcolii Dumbrăviţa au putut participa la acţiunea „Micii poliţişti”. La invitaţia UACE şi a şcolii Dumbrăviţa, director Mariana Manea, comisarul şef Ioan Cârlig din cadrul Poliţiei Rutiere, împreună cu colegii săi     le-au ţinut o lecţie importantă şi inedită de educaţie rutieră. Astfel, joi, 4 aprilie, căminul cultural din Dumbrăviţa a fost plin de elevi de la toate şcolile din comună. Invitaţi de onoare au fost primarul Felician Ciceu, care a mulţumit organizatorilor şi le-a spus elevilor că „Sper că veţi învăţa lucruri utile şi le veţi pune în practică” şi directorul general al UAC Europe, Iulian Gheorghe, care a declarat că: „Este totdeauna o bucurie pentru mine şi pentru companie să fiu în mijlocul vostru. Mulţumesc autorităţilor locale şi şcolii care s-au implicat în bunul mers al acestei activităţii şi se implică în activitatea voastră”.

 

Copiii au putut urmări o serie de filmuleţe educative despre efectele încălcării regulilor de circulaţie, au aflat cât de important este să cunoaştem şi să respectăm regulile de circulaţie, dar au putut vedea şi cum arată o maşină a poliţiei rutiere şi care sunt dotările unui agent de circulaţie.

De asemenea, a fost organizat un concurs, pe trei grupe de vârstă, la care au participat în total 36 de elevi, grupaţi în 9 echipaje a câte trei copii. La final, juriul a stabilit câte un câştigător pentru fiecare categorie, în total 12 copii au primit dulciuri şi maşinuţe din partea sponsorului UAC Europe, iar ceilalţi participanţi au primit diplome. Toţi copiii şi cadrele didactice implicate merită însă felicitări.

 
cls. III-IV
Locul I – Şcoala Chechiş.

Locul II - Şcoala Rus.

Locul III - Şcoala Dumbrăviţa. 

 
cls. V-VI

Locul I – Şcoala Dumbrăviţa

Locul II - Şcoala Rus.

Locul III - Şcoala Chechiş.

 
cls. VII-VIII

Locul I - Şcoala Dumbrăviţa.

Locul II - Şcoala Chechiş

Locul III - Şcoala Rus.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.