• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Mai , 2013

„Micii grădinari”

Ca şi anul trecut, elevii şcolilor din Dumbrăviţa s-au transformat în mici grădinari. Cu sprijinul UAC Europe şi a Asociaţiei Nemus, au decis să cosmetizeze curţile instituţiilor de învăţământ.

 
 

Săptămâna trecută, UAC Europe, Asociaţia Nemus şi Şcoala Dumbrăviţa, director Mariana Manea, au derulat pentru al doilea an consecutiv un proiect educativ şi util: „Micii grădinari”. Mai exact, toţi elevii şcolilor din comună „înarmaţi” cu sape au devenit grădinari pentru o zi, amenajând şi înfrumuseţând curtea instituţiei de învăţământ în care învaţă. UAC Europe şi Asociaţia Nemus le-au asigurat florile şi tuya.

Şcoala este a doua casă a elevilor, iar curtea şcolii o a doua grădină, de aceea, grija pentru acest mediu nu înseamnă numai un loc mai frumos pentru derularea activităţilor şcolare şi a pauzelor, ci şi responsabilitate. 

Prin amenajarea curţii şcolii, elevii se simt responsabili pentru păstrarea şi întreţinerea acestui spaţiu. Se creează conştiinţa faptului că trebuie să se facă ceva pentru satul în care trăiesc şi învaţă, devenind mândri că trăiesc acolo şi că pot face ceva pentru locul, şcoala lor. Prin activităţile desfăşurate se întăreşte spiritul comunitar, care este primul pas în dezvoltarea unei comunităţi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.