• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Septembrie , 2016

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un nume în bucătăria spaniolă, acolo unde sunt foarte mulţi bucătari, multe restaurante şi un sistem de alimentaţie publică diferit de ce cunoaştem noi. Şi mai meritoriu este faptul că Mihaela Pop nu a fost bucătar în România. A învăţat meserie acolo, printre oale şi cuptoare, şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din partea de nord a Spaniei.

 

Micaela Pop, după cum o numesc spaniolii, a plecat din ţară în urmă cu 15 ani, alături de soţ şi copii. Au ales Spania şi Ţara Bascilor pentru un nou început după trei ani în Portugalia. Soţul s-a angajat în transporturi, iar Micaela Pop s-a angajat la bucătăria unui restaurant din localitatea Hondabirria. Localul se numeşte Gran Sol şi este în apropierea plajei ce scaldă localitatea.

 

Am fost contactaţi de proprietarul localului pentru a ne transmite informaţii despre uimitoarea Micaela Pop, unul dintre cei mai buni bucătari şefi din partea de nord a Spaniei, dar şi ai Spaniei. Michaela Pop s-a specializat în bucătăria minimalistă, adică o farfurie în care sunt servite preparate mici, gustoase şi cu un puternic impact vizual. Spaniolii, ne-a povestit doamna Pop, au un stil deosebit de a lua masa. Ei mănâncă puţin şi des. De aceea sunt multe restaurante-bar ce servesc „pintxos”, aceste feluri de mâncare minimaliste.

Micaela Pop conduce bucătăria restaurantului Gran Sol cu mână de fier, are inovaţii, reţete proprii care au avut succes. De exemplu, a reinterpretat sarmalele româneşti şi le-a adaptat cerinţelor spaniole, fiind servite cu un sos de dovleac. Proprietarul restaurantului, Bixente Muñoz Esnal, este mulţumit de modul în care lucrează sigheteanca noastră. Mai mult, în urma premiilor câştigate de Micaela Pop, şi localul a căpătat o notorietate în nord. Dar şi în Spania. De aproape 14 ani, Micaela Pop face senzaţie cu produsele minimaliste ale bucătăriei spaniole şi este „de pus în ziar”, ceea ce facem cu mare plăcere. În România au rămas părinţii Micaelei Pop, mulţumiţi că fata lor şi familia ei au reuşit în viaţă, aşa cum şi-au dorit. 

 

 

O biografie de succes

 

Micaela Pop a plecat din ţară pentru a găsi, împreună cu familia, o viaţă mai bună, aşa cum au făcut-o milioane de români. În primii trei ani a fost în Portugalia şi a lucrat într-un restaurant din Sintra.

După experienţa sa portugheză a venit la Hondarribia, în Spania, la Gran Sol bar, sub conducerea lui Bixente Muñoz Esnal, unde a intrat în contact cu bucătăria bască şi mai ales cu lumea reală a pintxos.

Treptat, eforturile şi determinarea, rigoarea au ajutat-o să se integreze în spaţiul barului Gran Sol. A devenit, treptat, mâna dreaptă a lui Bixente Muñoz Esnal şi apoi Chef Gran Sol, după ce a fost Executive Chef .

Micaela Pop, datorită creativităţii de care a dat dovadă, a dus echipa de la Gran Sol la succese importante în concursurile culinare zonale şi naţionale, în care a luat premii peste premii.

 

GIPUZKOA CAMPIONATUL pintxos

2000 - Campion de Gipuzkoa pentru Originalitate

2001 - Campion de Gipuzkoa Originalitate

2003 - Campion de Gipuzkoa Originalitate

2006 - Campionatul Placa de Argint a Pintxos Gipuzkoa.

2007 - Campionatul Placă de argint Gipuzkoa Pintxos

2008 - Campion. Campionat Placă de aur de Gipuzkoa Pintxos

2011 - Campionatul Placa de bronz Pintxos Gipuzkoa

2014 - Campion. Campionat Placă de aur de Gipuzkoa Pintxos

2015 - Campionatul Placa de argint Gipuzkoa Pintxos

 

 

Ţara Bascilor. Campionate.

 

2008 – Finalist

2009 - Locul al treilea şi Premiul pentru inovaţie

2010 - CAMPION basce Pintxos

2011 – Finalist

2013 - CAMPION basce Pintxos

 

 

CAMPIONATUL Spaniei şi TAPAS pintxos

 

A  fost finalistă fără întrerupere 2006-2012, a fost campion al Spaniei în 2006, la Pintxo tradiţională

Campion al Spaniei în 2009, cel mai bun concept Pintxo

Campion al Spaniei în 2010, sub formă de pintxos tradiţionale.

 

ALTE PREMII

 

Premiu 2003 El Diario Vasco - DV multimedia pentru bar Gran Sol pentru rezultatele sale excelente

2007 şi 2009 - Aarhus (Danemarca).

2007 - Premiul Guild Salmon Bidasoa la cea mai bună combinaţie de arome

2008 - Primul concurs internaţional de Nortindal cu Premiul de cerneală calmar

2008 - Campion în Pintxos concurs Bilbao-Bizkaia

2008 - Cook  & Fashion Miramar Palace în Donostia-San Sebastián

2008 - Prezentarea la XII Zilele Calahorra Verdura. „legume excelente în bucătărie în miniatură”

Iniţiativa 2013 - „Picnic” în Cali (Columbia). Pintxos Gran Sol

2014 - Demonstraţie pintxos în St. Petersburg (Rusia).

 

CAMPIONATUL Spaniei pentru pintxos MEDIEVALĂ

 

2008 Campion

2009 - Premiul pentru Originalitate

2010 – Campion

2013 – Campion

2015 - Campion în Hondarribia

 

Barul Gran Sol a fost selectat printre cele mai bune zece baruri tapas din Spania, în 2005, 2006, 2007 şi 2008.

Comentariile celorlalți

Ada pe 17.09.2016 la 02:19
Vizitez cel putin o data pe an Hondarribia. De fiecare data mananc la Gran Sol; au cei mai buni pinxos din Spania. Totul e la superlativ acolo. E unul din acele locuri de notat pe "bucket list".
Nu ati mentionat insa ca acolo lucra si alti romani, marea majoritate maramureseni. Printre ei se numara si sora mea Crina. Ea face parte din familia Gran Sol de 9 ani.
Cinste lor, romanilor si bascilor deopotriva, cei ce fac in asa fel incat Gran Sol sa fie si azi, dupa atatia ani, cel mai cautat bar-restaurant din Tara Basca.
E musai de vizitat! Nu ratati aceasta experienta!!
Mirela pe 06.09.2016 la 00:01
Sunt una dintre persoanele norocoase care a avut plăcerea sa guste din specialitățile premiate ale Mihaelei 😋😋in vizita la Gran Sol 🌞Extrem de orgolioasa de Mihaela Pop 👏👏👏👏👏

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.