• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 13 August , 2016

Mesaje de regret exprimate în Cartea de condoleanţe în memoria Majestăţii Sale Regina Ana de la Palatul Administrativ Baia Mare

O carte de condoleanţe în memoria Majestăţii Sale Regina Ana este amplasată în holul Palatului Administrativ. Cartea de condoleanţe va rămâne în holul instituţiei timp de 40 de zile, potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe Române.

 

La iniţiativa Asociaţiei Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, Sucursala Cluj – Baia Mare, în holul Palatului Administrativ a fost amplasată o Carte de condoleanţe în memoria Majestăţii Sale Regina Ana. Primii care au semnat în cartea de condoleanţe au fost Sebastian Lupuţ, prefectul judeţului Maramureş şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea. Preşedintele CJ Maramureş şi-a exprimat regretul faţă de plecarea Majestăţii Sale Regina Ana a României spre cele veşnice, mesaj care a fost înscris în cartea de condoleanţe.

 

„Cei care au avut privilegiul de a o cunoaşte şi-o amintesc ca pe o femeie puternică, hotărâtă, capabilă să depăşească greutăţile inerente exilului şi să îşi susţină soţul în cele mai dificile momente. Dar şi ca o fiinţă delicată, cu un pronunţat simţ matern şi cu un umor sănătos, cu care risipea grijile celor dragi. Dacă episodul negru al comunismului nu s-ar fi lăsat asupra României timp de aproape o jumătate de veac, cred că am fi avut şansa ca în fruntea ţării să stea un rege patriot şi o regină exemplară. Dar istoria a fost nedreaptă cu ei şi cu noi, românii” – o parte din mesajul prefectului judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ.

 

Preşedintele CJ Gabriel Zetea a spus că: „Regina Ana a României a plecat dintre noi spre locuri veşnic senine. Ne adresăm Majestăţii Sale, Regele Mihai al României, spunând că suntem trişti, iar în sufletele noastre este mare durere. Regina Ana a României a fost şi va fi, pentru noi toţi, un exemplu de eleganţă, seriozitate, demnitate, patriotism şi curaj. În aceste momente, Regina Ana este de partea cealaltă a Spiritului Românesc, acolo unde se întâlnesc cei mai mari oameni ai neamului nostru. Poporul român îi va păstra amintirea în locurile curate ale conştiinţei.

Transmitem sincere condoleanţe Majestăţii Sale Regelui Mihai şi Familiei Regale în aceste momente dificile.”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.