• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 30 Noiembrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Martie , 2018

MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Rinoplastia

Acestea sunt principalele obiective anatomice ale intervenţiei de rinoplastie, dar trebuie să ştiţi că be­neficiile se pot extinde în vederea consolidării sau creşterii imaginii de sine. La procedura de rinoplastie pot apela atât persoanele de gen feminin, cât şi cele de gen masculin, trecute însă de vârsta pubertăţii.
Nasul constituie elementul central al fetei şi o caracteristică esenţială a chi­pului unei persoane, astfel că deşi din punct de vedere anatomic, operaţia de rinoplastie este relativ simplă, pentru a crea practic un „nas nou”, care să se integreze şi armonizeze cu întreaga faţă (un rezultat natural), este necesară, pe lângă o îndemânare chirurgicală meticuloasă şi o percepţie şi anticipaţie estetică de artist.

Cu ajutorul rinoplastiei se pot reduce sau corectă diverse probleme estetice - un nas lung poate fi scurtat, un nas strâmb poate fi îndreptat, umflăturile şi „cocoaşele” pot fi îndepărtate, nasurile largi pot fi reduse, iar nările pot fi micşorate.
Foarte important este să reţinem şi să înţelegem că schimbări drastice ale formei nasului nu sunt de dorit sau nu se pot realiza din diverse motive uneori. De exemplu, este posibil ca structură osoasă de bază să nu permită acest lucru sau rezultatul potenţial să nu se poată armoniza cu restul caracteristicilor faciale, creând un aspect total nenatural.
În primul rând, chirurgul plastician trebuie să se asigure că orice remo­delare a nasului nu afectează funcţia de respiraţie. Un pacient poate veni setat asupra formei nasului pe care şi-o doreşte, însă acesta trebuie să fie realist şi să ţină cont de punctele enumerate mai sus şi de sfatul medicului chirurg.
Rinoplastia presupune eliminarea sau modificarea osului nazal şi a cartilajului, pielea adaptându-se ulterior noului aranjament osos al nasului.
Operaţia se realizează de obicei cu abordare internă, adică în interiorul nasului, nelăsând astfel vreo cicatrice vizibilă. În anumite circumstanţe poate fi necesară o incizie la cutele laterale ale nasului, însă şi aceste incizii se vindecă în mod normal foarte repede şi cicatricile devin practic invizibile.
În ultima vreme, pacienţii caută metode nonchirurgicale de tratament chirurgical, deoarece se obţine un efect imediat, iar activitatea poate fi reluată în aceeaşi zi. Din acest motiv, s-a introdus în practica curentă in­jectarea de acid hialuronic la nivelul nasului, în vederea remodelării acestuia. Conform unui studiu din anul 2017 publicat în Journal of Cuta­neous and Aesthetic Surgery, remo­delarea nasului cu ajutorul acidului hialuronic este o procedură sigură, cu un grad mare de satisfacţie în rândul pacienţilor. Totuşi, pentru a preveni efectele adverse (printre care şi riscul de orbire unilaterală), este important ca medicul să cunoască bine anatomia locală, să fie familiarizat cu tipul corect de acid hialuronic potrivit zonei nasului şi o tehnică corectă (injectat în stratul grăsos profund, deasupra pe­riostului).

 

 

Contact

MediSpa Baia Mare, strada George Coşbuc nr. 25 A,
TELEFON: 0786-596699, site: www.medispa.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.