• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 August , 2016

Mark, campion mondial

Medalii peste medalii pentru sigheteanul Mark Mesaroş, care a participat săptămâna trecută la cea de-a 20-a ediţie a concursul internaţional de talente World Championship of Performing Arts. La competiţie au fost 61 de ţări, însă doar 7 au ajuns în finală, una dintre ele fiind România.

Câţiva dintre concurenţii care au reprezentat ţara noastră s-au întors acasă cu medalii de aur şi cu titlul de campion mondial. Printre ei se numără şi sigheteanul Mark Mesaroş.Acesta a reuşit să ajungă până în finală şi să obţină 3 medalii de aur şi două de argint, dar şi titlul de campion modial pentru punctajul maxim obţinut de la cei 19 juraţi.

 

„Am venit cu două medalii de aur pe care le-am câştigat la beatbox, la două secţiuni, variety şi open, şi am venit cu două medalii de argint, la pian la clasic şi la chitară la flamenco. Am mai primit o medalie de aur pentru finală, am primit şi un titlu de campion mondial, l-am primit de la cei 19 juraţi, ei mi-au dat fiecare câte 100 de puncte, punctajul maxim, şi am primit titlul de campion mondial”, a spus Mark Mesaroş.

Aşa cum se aştepta, experienţa a fost unică pentru sighetean şi a reuşit să impresioneze publicul şi juriul cu talentul său, dar şi cu profesionalismul cu care şi-a prezentat momentele artistice.„Această experienţă a fost super, cred că nu o să se mai repete niciodată în viaţa mea, dar a fost extrem de frumoasă. Sunt foarte fericit că am ajuns aici şi mi-am atins scopul”, a spus sigheteanul.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile. Sigheteanul s-a prezentat la competiţie cu 4 momente, iar în urma preselecţiilor a ajuns în semifinală. Acesta a ales să participe cu chitara şi cu un număr de beatbox, pentru a se diferenţia de restul concurenţilor care au ajuns în această etapă. Mark şi-a propus, de când a aflat că va participa la concurs, să ajungă măcar în finală, ceea ce s-a şi întâmplat.„Am aflat că am ajuns în finală în timp ce eram la o petrecere. A fost organizată de WCOPA şi s-au anunţat finaliştii, noi am trecut cu 4 momente în finală şi toată echipa României a venit şi m-a strâns în braţe şi m-a felicitat. Eu am fost singurul care am intrat cu două categorii”, a spus Mark.

Deşi până la această vârstă Mark a urcat pe zeci de scene, atmosfera de la World Championship of Performing Arts l-a impresionat şi i-a dat nişte emoţii, dar aplauzele juraţilor l-au încurajat.„Momentul din finală a fost foarte frumos. Scena era amenajată superb şi momentul meu a fost foarte complex şi i-am văzut şi pe juraţi, şi pe cei din public, că mă aplaudă şi mă susţin şi le mulţumesc foarte mult”, a precizat Mark Mesaroş.

Pentru că ţinuta şi atitudinea erau principalele criterii după care au fost punctaţi concurenţii, Mark a mers pregătit.„Eu am mers pentru momentul la pian cu un costum medieval. A fost foarte frumos şi a arătat foarte bine pe scenă, cu fodrii, cu epoleţi. A fost si un moment în care am reprezentat România în costum popular, aveam costum autentic maraureşean, vechi, şi eram cu clop, a fost fain, numai că a fost foarte cald pentru că era gros şi afară erau 30, 40 de grade”, povesteşte Mark.

Miile de persoane din sală nu i-au dat emoţii foarte mari sigheteanului. Acesta a fost sigur pe el şi a profitat de momentul lui.

 

„Nu am avut emoţii, sunt obişnuit cu scena, cu lumea şi sunt foarte fericit când ajung pe scenă şi interacţionez cu publicul şi este foarte bine. Mă gândeam că sunt pregătit” - Mark Mesaroş

 

Şi presa internaţională a urmărit toate momentele, din preselecţie şi până în finală. De altfel, participarea României la World Championship of Performing Arts a fost consemnată şi în cartea concursului, în care este prezentat întreg lotul.„Noi, lotul României, am fost pentru prima oară invitaţi şi am avut rezultate foarte bune. M-am întors cu medaliile, cartea concurenţilor, în care sunt înscrişi toţi copiii care au participat şi este interesantă pentru că arată şi sponsorii, e chiar super”, a spus Mark.

După ore întregi de antrenamente, artistul spune că rezultatele obţinute sunt cele la care se aştepta şi, pe lângă susţinerea părinţilor, acesta a mai avut parte de o surpriză.

Mândria de a-şi reprezenta ţara la un astfel de concurs l-a ambiţionat pe Mark.

„În fiecare minut pe scenă m-am gândit că reprezint Sighetul şi Maramureşul şi România. Aceasta a fost motivaţia mea ca să obţin aceste rezultate”, a mărturisit Mark.

 

Şi românii din America au avut parte de o surpriză. Reprezentanţii României au făcut un spectacol special pentru ei, prilej cu care şi-au prezentat  şi momentele din concurs.

 

„Eram sigur că o să ajung în finală pentru că eram foarte bine pregătit şi cred că merit aceste rezultate pentru cât am muncit. Mi-aş dori foarte mult să mai particip. Ce e frumos trece repede. M-am întâlnit acolo şi cu Andreea Antonescu la spectacolul românilor şi a fost foarte bine că ne-am revăzut şi că mă susţine. A venit la mine şi la paradă şi la spectacol şi îi mulţumesc că mă susţine”.

Mark Mesaroş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.