• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 19 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Decembrie , 2022

Marin Bancoș a trecut în rezervă, după 30 de ani la STS

Recent, a avut loc un moment emoționant în sala Millennium din Baia Mare. General de brigadă ing. Marin Bancoș, șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Maramureș, a trecut în rezervă, după 30 de ani de activitate neîntreruptă la STS.

La manifestare au participat general - locotenent ing. Ionel - Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, prefectul Rudolf Stauder. În sala arhiplină au luat loc prieteni, membri ai familiei celui sărbătorit, colegi, dar și personalități ale vieții publice băimărene, șefi de insti­tuții.

În primele rânduri au fost oameni foarte speciali pe care îi privim cu toții cu admirație, respect și bucurie. Prof. univ. dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Jude­țene „Petre Dulfu” Baia Mare, conf. univ. dr. Ștefan Gonczi,  general de brigadă Marius Noje, șeful Di­recției Regionale de Informații Maramureș, comisar - șef Florin Coman, șeful Inspectoratului Teritorial la Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, comisar-șef Mihai Gherman, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Mara­mureș, colonel Pop Marius, Ser­viciul de Protecție și Pază, Dana Borcuti, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș,  judecător Lucian Verdeș, președintele Tribunalului Maramureș, Călin Chilat, directorul Direcției Județene a Finanțelor Publice Maramureș – ANAF, prof. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, prorector al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Manifestarea a început cu procedura de trecere în rezervă, o procedură interesantă și emoționantă, chiar dacă vorbim de cadre militare, de ținute militare, de salut militar, rigoare militară.

Marin Bancoș a vorbit din suflet, cu emoție, despre plecarea din instituția în care a lucrat 30 de ani. A mulțumit pentru festivitate, pentru prezența celor din sală și a spus că urmează un nou capitol din activitatea sa. Președintele CJ, Ionel Bancoș, a menționat buna colaborare cu Marin Bancoș și cu STS.

„Sunt onorat că am fost astăzi alături de echipa Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Ma­ra­mureș, la ceremonia trecerii în rezervă a domnului general de bri­­gadă, Marin Bancoș. În acest moment solemn, a avut loc și pre­­darea comenzii Direcției Jude­țene de Telecomunicații Speciale Mara­mureș.
Mulțumesc domnului general de brigadă, Marin Bancoș, pentru întreaga activitate, pentru exemplul de verticalitate și profesionalism pe care ni l-a oferit prin tot ceea ce a realizat, dar și pentru buna colaborare pe care am avut-o. Vă doresc ca, în această nouă etapă a vieții, să aveți parte doar de momente frumoase, de sănătate și bucurii alături de comunitate, de familie și de toți cei dragi! Felicitări pentru întreaga activitate!”, a spus președintele CJ Maramureș.

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a avut un discurs lung în care a vorbit despre buna colaborare cu generalul Marin Bancoș.
„Am avut onoarea să fiu gazda unui eveniment emoționant: trecerea în rezervă, după 30 de ani de activitate dedicați României, a domnului general de brigadă ing. Marin Bancoș, șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Maramureș, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare și un prieten drag al familiei mele.
Îi mulțumesc domnului general Marin Bancoș pentru modul în care am simțit ca primar echilibrul adus în comunitatea noastră băimăreană, maramureșeană, echilibrul adus în tot ceea ce înseamnă momentele delicate în care structurile, instituțiile importante ale Statului Român care activează în municipiul Baia Mare aveau, cred eu, nevoie de un om care, în tăcere, dar cu foarte multă pasiune, profesionalism și cu dragoste față de România, să adune șefi de inst­i­tuții, oameni, să genereze o mare familie a celor care țin în echilibru Baia Mare, Maramureșul și, prin implicarea dânșilor, România, conferind siguranță poporului român. Domnul general Bancoș este un adevărat exemplu și îi mulțumesc pentru modul în care și-a îndeplinit rolul de echilibru în comunitate, familie, dar și pentru cum a construit și a dezvoltat echi­pa STS Maramureș în cei 30 de ani”, a spus Cătălin Cherecheș.

La finalul manifestării, a vorbit Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii „Petre Dulfu”. Discursul a fost pe măsura renumelui. Și a fost aplaudat de cei din sală îndelung. A urmat o sesiune de discuții în hol și pe terasa sălii Millennium. Din partea GAZETEI de Mara­mureș, îi dorim multă sănătate și o activitate la fel de benefică pentru comunitate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.