• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Noiembrie , 2013

Marea ciolaniadă

Procesul de descentralizare care se va aplica de anul viitor, schimbă cam tot ce mişcă în instituţiile deconcentrate şi ocupă funcţii de conducere. De la 1 ianuarie 2014, toţi şefii instituţiilor implicate în acest proces sunt eliberaţi din funcţie.

 
 

Nici nu s-au aşezat bine în fotoliile de şefi de deconcentrate, că li se pregăteşte marea detronare. Procesul de descentralizare pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea va înlocui practic toată conducerea instituţiilor descentralizate din teritoriu.

La finalul proiectului de descentralizare elaborat de vicepremierul Liviu Dragnea apare următorul paragraf: „începând cu data de 1 ianuarie 2014, conducătorii structurilor care fac obiectul procesului de descentralizare, potrivit prezentei legi, precum şi adjuncţii acestora, se eliberează din funcţie”.

Practic, toţi şefii instituţiilor care urmează să fie cuprinse în procesul de descentralizare urmează să fie eliberaţi din funcţie până la 1 ianuarie 2014, iar după aceasta dată urmează să aibă loc noi concursuri pentru şefia direcţiilor judeţene.

Prevederea este cuprinsă, negru pe alb, în proiectul legii descentralizării pentru care guvernul Ponta urmează să-şi asume răspunderea luna aceasta. Practic, şefii deconcentratelor urmează să fie eliberaţi din funcţie, ei urmând ulterior să fie reconfirmaţi de consiliile judeţene sau să îşi piardă funcţia. Şefii din teritoriu susţin că vor organiza concursuri pentru toate aceste funcţii, dar că toţi sunt obligaţi să îşi depună mandatul. Ulterior, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii, autorităţile administraţiei publice locale aprobă prin hotărâre structura organizatorică, statul de funcţii, regulamentul de organizare şi funcţionare ale structurilor preluate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.