• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 August , 2019

Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România a fost prezent la cea de-a III-a ediție a „Întâlnirii borșenilor de pretutindeni”

Cea de-a treia ediție a „Întâlnirii borșenilor de pretutindeni” a avut loc joi, 15 august 2019, cu înce­pere de la ora 14.00, în parcarea din spatele Centrului Cultural Borșa. Programul a debutat cu reprezentații oferite de Ansamblul folcloric „Cer­cănelul” Borșa, de Silvia Timiș, de Formația Grigore Ursu și Andreea Rus, Ansamblul de balet „Colibri” și Grupul de canto „Dreamers”. La ora 17.00, pe scenă a urcat Elena Gheorghe, iar piesele ei au fost fredonate de toți cei prezenți la spectacolul care a încins extrem de repede atmosfera. 
La finalul reprezentației, primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, a anunțat și partenerii pe care Primă­ria și Consiliul Local i-au avut în organizarea acestui eveniment. Astfel, principala finanțare a fost acordată de către Consiliul Județean Mara­mu­reș, reprezentat de președintele Gabriel Zetea. Un alt partener al administrației locale din Borșa a fost Ministerul Românilor de Pretutindeni, pe scenă fiind prezent secretarul de stat Lili Debelka, dar și o companie care se ocupă de cultivarea și vânzarea hribilor în localitate. Invitat special la „Întâlnirea borșenilor de pretutindeni” a fost ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi. 
Rugat să adreseze câteva cuvinte publicului prezent în Borșa, Marco Giungi a arătat că știe că foarte mulți borșeni sunt stabiliți în Italia și că a onorat cu bucurie invitația transmisă de administrația locală. „Românii și italienii se aseamănă foarte mult, deoarece și italienii cunosc povestea imigrării în alte țări, însă mereu se întorc cu drag acasă la familii, la tradiții, la obiceiurile lăsate în urmă. Iar borșenii stabiliți în Italia s-au acomodat foarte bine și am ajuns să ne completăm unii pe alții pe toate planurile. Din acest motiv, le doresc borșenilor, care au ales să lucreze și să trăiască în Italia, ca țara noastră să fie a doua lor casă, după Borșa”, a declarat ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Gabriel Zetea: „Consiliul Județean Maramureș susține proiectele orașu­lui Borșa”
Despre președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, primarul orașului Borșa a arătat că este aproape de comunitatea de la poalele Pietrosului Rodnei pentru orice investiție, dar și la orice eveniment la care se solicită ajutorul in­stituției județene. „Am ajuns, azi, ca aproape fiecare eveniment din Borșa să fie susținut de către Consiliul Județean. Și ne bucurăm că suntem parteneri la această acțiune care sărbătorește borșenii, oamenii harnici care s-au întors din alte țări doar pentru a fi alături de familiile lor din România. Și de aceea este atât de importantă o colaborare foarte bună între administrația județeană și cea locală, pentru că doar împreună putem face cu adevărat proiecte de investiții pentru fiecare comunitate, proiecte care cresc nivelul de trai al localnicilor și îi determină pe cei plecați dincolo să revină acasă. Și mesajul meu este să iubim Maramu­reșul, pentru că trăim în cel mai frumos județ al României. Iar dacă îl iubim, îl vom dezvolta cu toții, îm­preună, atât cei care sunt plecați și revin acasă, cât și cei care rămânem aici și muncim zi de zi în fiecare comunitate din Maramureș”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Cuvântul a fost luat apoi de secretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, Lili Debelka, care a transmis atât mesajul ministrului Natalia Intotero, cât și un mesaj personal, în care a subliniat hărnicia borșenilor și frumusețea Borșei. Un alt invitat care a vorbit borșenilor prezenți la a III-a ediție a „Întâlnirii borșenilor de pretutindeni” a fost Andi-Gabriel Groșaru, reprezentantul italienilor în Parlamentul Româ­niei, care a subliniat faptul că în Italia, în prezent, trăiesc și muncesc peste 1,2 milioane de români.
Cu aplauze a fost primit și secretarul de stat în Ministerul Turismului, borșeanul Bogdan Tomoiagă, care a avut un aport considerabil în obți­ne­rea pentru Borșa a finanțării necesare în vederea finalizării te­­­le­­gon­dolei și a pârtiei olimpice.
„Mă bucur să spun că azi există toate premisele necesare pentru ca investițiile din privat să vină alături de autoritatea locală și îi rog pe toți cei care doresc să investească în Borșa, să aleagă să investească în turism, pentru că în timp se va dovedi că a fost nu doar o idee bună, ci una chiar profitabilă”, a subliniat secretarul de stat în  Ministerul Tu­rismului, Bogdan Tomoiagă.

Ultimul, dar nu cel din urmă, a luat cuvântul Bogdan  Pușcaș, președin­te­le Agenției Naționale pentru Achi­ziții Publice, care a transmis gân­durile sale bune tuturor celor prezenți.
Distracția a continuat, apoi, cu concertul trupei „Incognito”, seara fiind încheiată cu un spectaculos foc de artificii.

 

 

„Românii și italienii se aseamănă foarte mult, deoarece și italienii cunosc povestea imigrării în alte țări, însă mereu se întorc cu drag acasă la familii, la tradiții, la obiceiurile lăsate în urmă. (...)”
Ambasadorul Italiei în România,Marco Giungi

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.