• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Martie , 2016

Maramureşul, vedetă la Romexpo

Acolo unde e Maramureşul, e tradiţie, e ospitalitate, muzică de calitate şi bucate alese. Acesta sunt doar câteva din elementele cu care Maramureşul a atras vizitatorii, a impresionat şi a bucurat pe toţi cei care au trecut pragul standului său de la Târgul de Turism al României de la Romexpo, desfăşurat în perioada 25-28 februarie 2016.

 

 

 

Reporter: Descrieţi, vă rog, participarea Maramureşului la Târgul de la Romexpo şi standul judeţului nostru.

Talida Kozma:  În cadrul celei de-a  XXXV-a ediţii a  Târgului de Turism al României, organizat la Romexpo în perioada 25-28 februarie 2016, Consiliul Judeţean Maramureş a beneficiat de un stand cu suprafaţă de 21 metri pătraţi.

Pornind de la schiţa standului, împreună cu instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judetean, am planificat amenajarea acestuia în aşa fel încât jumătate să redea un interior de casă tradiţională, iar în cealaltă jumătate a standului să se facă uşor trecerea spre modernism, în materie de amenajare a  standurilor expoziţionale, prin expunere de fotografii,  rollup-uri plasmă pe care să ruleze filmări cu principalele atracţii turistice din judeţul nostru. 

Meşterul popular Vasile Suşcă a făcut o demonstraţie de confecţionare de măşti în cadrul standului. Ansamblul Naţional Folcloric Transilvania a avut onoarea de a susţine momentul artistic şi de a întâmpina cu pâine şi sare autorităţile, la deschiderea oficială a evenimentului, desfăşurată la standul Autorităţii Naţionale pentru Turism.

 

Rep: Enumeraţi câţiva oaspeţi de seamă care au vizitat standul Maramureşului.

T.K.: Au fost personalităţi marcante, din diverse domenii de activitate, au fost oaspeţi ai standului nostru, dintre  care îi amintim pe:  domnul Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, doamna Anca Pavel Nedea, Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, doamna europarlamentar Maria Grapini, domnul Serge RAMEAU Consul General Onorific al Republicii Madagascar, reprezentanţi ai birourilor de promovare şi informare turistică în străinătate din cadrul Autorităţii Nationale pentru Turism, naistul  Nicolae Voiculeţ, desemnat Ambasador al turismului românesc, creatorul de modă Cătălin Botezatu,  domnul Ovidiu Lipan Ţăndărică, domnul Ilie Năstase.

 

Rep: Care a fost afluxul de vizitatori şi ce i-a impresionat cel mai mult  la standul judeţului nostru?

T.K.: Mii de vizitatori au apreciat standul judeţului Maramureş pe parcursul celor patru zile în timpul cărora  s-a desfăşurat evenimentul. Am întâlnit persoane care au vizitat Maramureşul, dornice să revină şi în acest an în vacanţă, persoane care şi-au planificat Maramureşul ca destinaţie de concediu pentru acest an, operatori din turism interesaţi de a organiza vacanţe pentru turiştii din ţară şi străinătate. Toţi aceştia  au avut parte de consultanţă, li s-au oferit  broşuri, ghiduri turistice, hărţi şi alte materiale de prezentare ale atracţiilor turistice din judeţul nostru. Pe această cale doresc să mulţumesc tuturor colaboratorilor care şi-au adus aportul la reuşita acestui eveniment.

 

Rep: Care sunt principalele atuuri pe care credeţi că ar trebui insistat în promovarea judeţului? Ce nu ştie lumea suficient de bine despre Maramureş?

T.K.: Principalele atuuri pe care considerăm că ar trebui insistat în promovarea judeţului ca destinaţie turistică ar fi:  Ecoturismul, în România existând doar două destinaţii certificate ca zone ecoturistice (Creasta Cocoşului- Mara- Cosău şi Piatra Craiului din zona Zărneşti), turismul cultural, prin multitudinea obiectivelor turistice răspândite pe teritoriul întregului judeţ, promovarea multiculturalismului  prin prisma comunităţilor minoritare din judeţ, conservarea tradiţiilor şi a moştenirii culturale.

 

Rep: Care este următoarea acţiune a Biroului de Turism?

T.K.: Următoarea acţiune la care plenul Consiliului Judeţean a aprobat participarea în vederea promovării potenţialului turistic al judeţului este Târgul Internaţional de Turism din  Berlin ITB, organizat în perioada 09-14 martie, unde în cadrul standului   Autorităţii  Naţionale pentru Turism este găzduit şi judeţul Maramureş alături de alţi participanţi din România. Dat fiind că primele trei zile sunt dedicate  specialiştilor din turism, am lansat invitaţia operatorilor  să transmită materiale de prezentare în limba germană, respectiv engleză, pe care să le distribuim în vederea promovării.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.