• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 August , 2020

„Maramureșul, în topul județelor care beneficiază de ajutor guvernamental pentru inundații”

 

Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru Consiliul Ju­dețean Maramureș și secretar de stat în cadrul Can­celariei ­Prim-ministrului, anun­ță că Exe­cutivul condus de Ludovic Orban a alocat, printr-o hotărâre de guvern, 23.154.000 lei județului Mara­mureș drept despă­gubiri pentru pagubele provocate de primul val de inundații care a lovit în această vară. Cât despre daunele cauzate de valul doi, guvernul face evaluări, respectând toate procedurile legale și ținând cont de contribuția fiecărei autorități competente în domeniu, urmând să dispună alocarea unei noi tranșe de bani, în cel mai scurt timp.
 

Ajutorul de inundații și reconstrucția – prioritare pentru PNL
 

Liberalii au adoptat proiectul de guvern care prevede alocarea unor sume mari de bani pentru recons­trucție către județele afectate de inundații. Mai mult, guvernul a venit cu un nou pachet de acte normative pentru implementarea măsurilor de sprijin și a programelor de investiții din Planul Național de Relansare Economică.

În ceea ce privește județul Mara­mureș, Ionel Bogdan afirmă că: „Banii vor ajunge la cele 46 de localități unde există distrugeri în urma inundațiilor. De asemenea, în prezent se fac evaluări pentru distrugerile provocate de valul doi de inundații care a lovit mai multe localități din nordul județului”.

Liderul PNL Maramureș a mai adăugat că: „Guvernul PNL și-a făcut treaba și a dat banii de care localitățile au mare nevoie pentru a reface infrastructura afectată de inundații. Vom continua să ajutăm și să găsim soluții concrete la pro­blemele oamenilor”.
Reconstrucția în urma inundațiilor este doar un prim pas în ceea ce privește strategia de investiții a Guvernului PNL, susținută prin Programul Reclădim România.

 

Programul de granturi întocmit de Guvernul PNL
 

Programul de granturi în valoare de 1 miliard de euro pentru repornirea activității companiilor afectate de criză devine realitate:

- 100 de milioane de euro sunt prevăzuți pentru microgranturi de 2.000 euro fiecare, destinați SRL-urilor fără salariați, PFA-uri, ONG-uri cu activitate economică, culturală, artistică, cabinete me­dicale individuale.
- 350 mil. euro sunt pentru granturi în valoare de 15% din cifra de afaceri, între 5.000 și 150.000 euro, pentru IMM-uri din zona HoReCa, turism, transport, evenimente, industrii creative, edituri sau librării.
- 550 milioane de euro sunt granturi între 50.000 – 200.000 euro pentru investiții în reconversia IMM-urilor: industria alimentară, energie, transport, echipamente, turism, confecții și altele.
De asemenea, tot în sprijinul companiilor vine și programul IMM Leasing, pentru achiziția de echipamente și utilaje. Sunt acordate garanții guvernamentale pentru un credit de maxim 5 milioane de lei / beneficiar (80% în cazul echipamentelor IT și 60% pentru alte echipamente și utilaje), avansul este zero, iar dobânda este subvenționată în proporție de 50%.
„Toate aceste măsuri reprezintă un sprijin real pentru companii, pentru economie, și ne ajută să scoatem mai repede țara din criză”, susține Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Mara­mureș. (M.C.)

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.