• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Ianuarie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Decembrie , 2020

Maramureșul are zece parlamentari. Mari și tari

Alegerile parlamentare din Maramureș au consemnat câștigarea acestui scrutin, la nivel județean, de către PNL Maramureș. A fost o victorie care confirmă trendul maramureșenilor spre partidele de centru-dreapta. Dacă la precedentele alegeri PSD a câștigat detașat, acum „legea” va fi făcută de liberali. Social-democrații sunt la câteva puncte distanță de liberali. Urmează USR-PLUS și PMP. În nord, Partidul Mișcarea Populară a obținut un scor peste cele la nivel național, dar nu a fost suficient pentru intrarea în Parlament.

 

 

Pentru alegerile parlamentare din județ au fost amenajate 440 secții de votare. Pentru buna desfășurare a procesului electoral din data de 6 decembrie a.c., s-au primit 471.000 buletine de vot, 437.805 timbre autocolante, 440 ștampile de control, 2.200 ștampile cu inscripția „VOTAT”, 1.320 tușiere și 440 tușuri. La aceste alegeri s-au înscris în județ, 14 formațiuni politice pentru cele trei locuri la Senat și peste 20 de formațiuni politice pentru cele 7 locuri de deputați. Desigur, majoritatea acestor formațiuni politice nu au nicio șansă de a câștiga vreun loc în Parlament. Și totuși, la fiecare alegeri se înscriu în cursa elec­torală. Probabil este o chestiune legată de banii care se pot obține pentru campania electorală. Pre­zența la vot în județul Mara­mureș a fost 29,98%, adică au votat 122.949 alegători.

 


După aflarea rezultatelor, liderii liberali au trimis un comunicat în care punctează câștigarea alege­rilor în Maramureș.
„PNL a câștigat alegerile parlamentare în județul Maramureș, atât la Camera deputaților, cât și la Senat. PNL a câștigat în fața PSD patru tururi de alegeri în ultimii doi ani în Maramureș: europarlamentare și prezidențiale în 2019, locale și generale în 2020.
Le mulțumesc tuturor maramure­șenilor care au mers la vot și au votat pentru proiectele de dezvoltare a județului nostru. E un semn de încredere în echipa PNL, o echipă puternică, solidă, care are ca obiectiv clar construirea unui Maramureș prosper, un Mara­mureș în care tinerii să găsească oportunități și să nu mai plece în căutarea unei vieți mai bune.
Îi asigur pe toți maramureșenii că parlamentarii PNL care vor reprezenta județul nostru în Senat și Camera Deputaților vor respecta Angajamentul pentru Maramureș și pentru Planul lui Bogdan și vor susține toate proiectele de dezvoltare asumate în fața dumnea­voastră”, a spus președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.


PNL Maramureș are încredere că în perioada următoare se va construi o majoritate parlamentară dedicată dezvoltării României, care va vota un guvern respon­sabil, pentru a valorifica poten­țialul celor peste 80 de miliarde de euro care vor ajunge în țara noastră în următorii patru ani, se arată în comunicatul liberalilor maramu­re­șeni.
Chiar dacă, oficial, nu există lista cu cei care au intrat în Parlament, din nord, putem să vă prezentăm numele celor care vor reprezenta Maramureșul în Camera Deputaților și Senat.
 
Camera Deputaților:
1. Călin Bota (PNL)
2. Florin Alexandru Alexe (PNL)
3. Gabriel Zetea (PSD)
4. Gheorghe Șimon (PSD)
5. Brian Cristian (USR-PLUS)
6. Darius Pop (AUR)
7. Apjok Norbert (UDMR).
 
Senat:
1. Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL)
2. Sorin Vlașin (PSD)
3. Dan Ivan (USR-PLUS).
 

„Mulțumim maramureșenilor pentru încrederea și pentru votul acordate echipei libe­rale a PNL Maramureș!
Partidul Național Liberal a câștigat Senatul în Maramureș! Împreună începem construcția unei Românii prospere
și dezvoltate!”.

Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL

 

*

„Am câștigat alegerile parlamentare în Maramureș și vreau să le mulțumesc tuturor maramureșenilor care au participat la vot. Mulțumiri speciale celor care au votat pentru dezvoltarea Maramureșului și echipei PNL Maramureș, care în condiții deosebite, au făcut o treabă foarte bună. Am încredere că vom reuși să construim o majoritate parlamentară dedicată dezvoltării României și că vom avea un guvern responsabil. Pentru Maramureș, pentru România, este esențial să mergem mai departe pe drumul reformelor și al marilor proiecte de dezvoltare. Într-un parteneriat solid cu Consiliul Județean condus de colegul nostru Ionel Bogdan, vom duce la capăt toate proiectele de dezvoltare a Maramureșului, fie că e vorba de drumuri expres, terminal nou la Aeroport, variante ocolitoare pentru Baia Mare și Sighetu Marmației sau un pod nou și modern peste Tisa.
Voi folosi toată experiența mea legată de fondurile europene pentru a sprijini realizarea acestor proiecte din bani europeni, având în vedere că în următorii ani România va avea la dispoziție peste 80 de miliarde de euro pentru dezvoltarea țării. Am convingerea că vom reuși să folosim acești bani înțelept și că Maramureșul o să fie printre beneficiarii acestor fonduri de dezvoltare”.
Călin Bota, deputat
 

*

„După patru ani în care am reprezentant adevărata opoziție la guvernarea PSD, a venit rândul ca Alianța USR-PLUS să demonstreze la guvernare că poate fi alternativa reală care să dea tonul reformelor de care are nevoie țara noastră. Atât la nivel național cât și la nivel județean am obținut dublarea numărului
de parlamentari, conform tuturor simulărilor
realizate în baza datelor parțiale procesate de BEC, USR-PLUS Maramureș obținând un mandat de deputat și unul de senator. Așadar, după cum s-a discutat în ultimele două zile, se conturează o majoritate de centru-dreapta formată din PNL, USR și UDMR care va guverna România în următorii 4 ani. Obiectivul principal al USR-PLUS în acest moment este introducerea în programul de guvernare a celor 40 de angajamente pe care le-am asumat în fața alegătorilor în campania electorală. Este dorința mea ca cele mai importante dintre ele să fie puse în aplicare în primele 6 luni de guvernare și mă refer aici la: eliminarea pensiilor speciale, 300 de parlamentari, desființarea Secției Speciale, primari în două tururi, o mai bună reprezentare a diasporei în Parlament și un acces mai facil la informațiile publice”.
Dan Ivan, senator
 

*

Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a transmis cel mai consistent mesaj după aflarea rezultatelor de la alegeri.
„Aduc Sincere Mulțumiri tuturor maramureșenilor care au ieșit la vot și și-au exprimat opțiunea electorală, duminică, 6 decembrie. Le mulțumesc în mod special celor care au arătat că au încredere în Partidul Social-Democrat și în programul de guvernare pe care îl propunem pentru mandatul 2021 – 2024. Votul vostru NE ONOREAZĂ și ne obligă să fim tot mai buni!
Rezultatul alegerilor de duminică este unul bun pentru filiala județeană a PSD, pentru că do­vedește că AM RECÂȘTIGAT încrederea maramureșenilor. PSD a câștigat în 36 de localități din Maramureș, în timp ce PNL a obținut un scor mai bun doar în 30 de comunități ale județului. PSD Maramureș a obținut al doilea SCOR procentual din Transilvania și VĂ MULȚUMIM pentru încredere! Raportându-ne tot la județele din Transilvania, social-democrații maramureșeni s-au si­tuat cel mai aproape ca număr de voturi de PNL. Am mers umăr la umăr la scrutinul de duminică, iar EROII acestor alegeri sunteți voi! Maramureșul nu a fost niciodată UN JUDEȚ ROȘU, fapt pentru care rezultatul obținut de Partidul Social-Democrat este promițător. Și ne dă ÎNCREDERE!
Și în ceasul al 12-lea, peneliștii maramu­reșeni OMIT intenționat să men­­ționeze rezultatul negativ primit de partid la aceste alegeri! Ei clamează victoria, deși este clar că maramureșenii l-au sanc­ționat pe Ionel pentru nominalizarea bucureșteanului pe care l-a parașutat pe lista PNL, Florin Alexe. FAPT: în regiunea de Nord-Vest, PNL Maramureș a obținut cel mai slab scor la aceste alegeri, fiind depășit clar de libe­ra­lii din Bihor, Cluj, Sălaj, Bis­tri­ța, în timp ce în Satu Mare ale­ge­rile au fost câștigate de UDMR.
În Maramureș, diferența între social-democrați și peneliști a fost sub 2 procente. Ionele, con­cen­trează-te pe administrație!
Maramureșul are nevoie de o conducere preo­cupată de toți cetățenii județului, nu de ura și dezbinarea pe care o seamănă continuu Iohannis!”, a spus deputatul Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.