• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Octombrie , 2021

Maramureșul a fost prezent la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021

În perioada 11-14 octombrie 2021, sub egida comună a Comitetului European al Regiunilor (CoR) și a Direcției Generale Politice Regionale și Urbane (DG REGIO) a Comisiei Europene, se desfășoară Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2021/The European Week of Regions and Cities (#EURegionsWeek).

În conformitate cu situația pandemică actuală, la fel ca ediția anterioară, evenimentul din acest an se desfășoară în sistem online, sub forma unei conferințe internaționale, pe o platformă dedicată cu denumirea: „Viitorul Europei”. Evenimentul este cea mai mare manifestare europeană consacrată politicii de coeziune și cooperare regională, fiind o platformă unică de comunicare și de colaborare ce reunește regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv pe reprezentanții lor politici, funcționari, experți și reprezentanți ai mediului academic.

Județul Maramureș a participat la #EURegionsWeek, în cadrul unui parteneriat regional format din Regiunea Moravia de Sud (Republica Cehă), în calitate de lider de parteneriat, voievodatul Wielkopolska (Polonia), județul Timiș (România), regiunea Slavonia (Croația), regiunea Umbria (Italia), Bosnia și Herțegovina, respectiv regiunea Ourense (Spania).

Partenerii au organizat, în 12 octombrie 2021, un seminar online cu tema „Interoperabilitatea solu­țiilor digitale”, unde fiecare regiune participantă a prezentat bune practici în digitalizarea serviciilor publice sub impactul pandemiei SARS-COV2.
În cadrul acestui eveniment, județul Maramureș a contribuit cu un material video dedicat serviciilor publice digitalizate ale Consiliului Județean Maramureș, cu accent pe inițiativa de digitalizare a transportului public județean ce este în curs de implementare în cadrul unui proiect transfrontalier.
Tema materialului s-a conformat cu obiectivele ediției din acest an a EURegionsWeek, respectiv sus­ți­nerea tuturor formelor de transport sustenabil cu impact pozitiv asupra cetățenilor.
Seminarul online s-a bucurat de o participare extinsă, precum membrii raportori ai Comitetului European al Regiunilor (CoR), re­pre­zentanți ai administrației centrale din diferite regiuni partenere, având ca moderator unul dintre fondatorii unui cunoscut ONG de la nivel european dedicat dezvoltării aptitudinilor digitale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.