• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iulie , 2015

Maramureşeanul Frank Timiş a pierdut 252 de milioane de dolari. Cash

Omul de afaceri Frank Timiş, originar din Maramureş şi supranumit „părintele afacerii Roşia Montană”, se plânge că a pierdut 252 de milioane de dolari. Cash. Aflaţi cum poate ajunge un miliardar la fundul sacului.

 
 

Şi miliardarii falimentează, nu-i aşa? Frank Timiş, milionarul originar din Borşa este în pragul falimentului. Potrivit TOP 300 Capital, averea sa era estimată la 340-360 mil. euro, numai că cea mai mare parte din bani i-a pierdut în primăvara acestui an. Într-un interviu acordat recent presei britanice, Timiş spune că a pierdut 252 mil. dolari din banii familiei sale, în luna martie, când cea mai importantă firmă din grupul său, African Minerals, s-a prăbuşit: „Am pierdut 252 mil. dolari. Cash. Banii familiei mele. Este cea mai mare pierdere financiară pe care am avut-o vreodată. Dar nu este vorba de bani, ci despre efortul pe care l-am depus. Şapte ani din viaţa mea. Şi inima”, a declarat Frank Timiş pentru The Sunday Times, în primul interviu de după prăbuşirea African Minerals.

Timiş mai spunea că: „Dezamăgirea mea este că oamenii în care chiar aveam încredere – am crezut că am cei mai buni parteneri în chinezi – m-au trădat. Dar am alte active, afaceri cu valoare de miliarde. Petrol. Mangan. Uraniu. Mă voi pune din nou pe picioare”, mai spune Frank Timiş.

 

Companiile deţinute de miliardar, African Minerals şi London Mining au fost afectate puternic de costurile legate de izbucnirea focarului de Ebola din Africa de Vest şi de prăbuşirea preţurilor la minereul de fier de pe parcursul anului trecut.

Anul trecut şi London Mining, o companie care deţine mina Marampa de lângă Tonkolili, a intrat în faliment anul trecut. Problemele mari au început însă după prăbuşirea afacerii sale din Sierra Leone. Omul de afaceri de origine română n-a plătit redevenţa de 2,5 milioane de dolari pentru fierul extras dintr-o altă mină din ţara africană. Banii urmau să ajungă în conturile unei companii australiene care l-a creditat pe Frank Timiş cu 20 de milioane de dolari. În total, exploatarea minieră are datorii de 225 de milioane de dolari.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.