• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Noiembrie , 2012

Maramureş Business Club, în Baia Mare

Maramureş Business Club (MBC), cel mai important eveniment de afaceri din Maramureş, a avut loc în Baia Mare, la Millennium Business Center.

 
 

Evenimentul a fost organizat de Ciprian Borşan şi s-a adresat tuturor reprezentanţilor mediului de afaceri din judeţ, manageri, antreprenori, specialişti şi angajaţi, dornici să dezvolte noi relaţii profesionale şi să afle ultimele noutăţi din domenii de interes ca: fondurile europene, management şi antreprenoriat. Fostul negociator şef al aderării României la U.E., prof. Vasile Puşcaş, cel mai cunoscut Business Angel din România, Marius Ghenea, şi preşedintele Chimica S.A. Orăştie şi VES S.A. Grup, Alin Fetiţa, au fost prezenţi în Baia Mare pentru a susţine conferinţele din cadrul evenimentului.

 

Organizatorul evenimentului este fondatorul Maramureş Business Club, un proiect care are drept scop dinamizarea mediului de afaceri şi dezvoltarea spiritului antreprenorial în judeţul Maramureş. Focusurile strategice ale Maramureş Business Club constau în clădirea relaţiilor profesionale solide şi crearea unui cadru de interacţiune şi comunicare între oamenii de afaceri maramureşeni, dezvoltarea şi promovarea afacerilor locale.

 

„Oamenii preferă să facă afaceri cu oameni pe care îi cunosc, îi plac şi în care au încredere”. Ciprian Borşan

 

Ciprian Borşan a precizat că acesta este şi motivul pentru care vor fi organizate periodic evenimente de afaceri în Baia Mare, intitulate generic Maramureş Business Club, în care oamenii de afaceri vor interacţiona (networking), îşi vor promova afacerile pe care le reprezintă şi vor învăţa cele mai bune practici de la profesionişti şi oameni de afaceri de succes. Totul într-un cadru deschis şi elegant, care va transforma experienţa participanţilor într-una memorabilă.

 

Printre subiectele dezbătute: „Viitorul fondurilor europene pentru România, în contextul strategiei Europa 2020”, „Turnaround Management, soluţie de revenire a creşterii în climatul economic actual” şi „Soluţii de dezvoltare a afacerilor antreprenoriale”.

Evenimentul s-a încheiat cu o degustare de vinuri, şi cu o sesiune de Business Networking, în care participanţii au avut posibilitatea de a stabili noi relaţii profesionale, de a încheia noi contracte sau de a obţine referinţe.

 

Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, a salutat iniţiativa MBC şi a vorbit despre necesitatea afacerilor profitabile în municipiu de pe Săsar. Primarul a prezentat pe scurt, oportunităţile Băii Mari, problemele existente, respectiv lipsa terenurilor pentru investiţii, dar şi măsurile care vor fi luate pentru a rezolva această problemă. Zona metropolitană Baia Mare poate beneficia de terenuri aflate în vecinătatea oraşului, de asemenea a vorbit de Aeroportul Internaţional Baia Mare, dar şi despre zona academică, cea care ar fi motorul unei dezvoltări economice eficiente şi în concordanţă cu nevoile oraşului, ale zonei.

 

Prof. Vasile Puşcaş, fostul negociator şef al aderării României la U.E., şi un cunoscut al mediilor politice de la Bruxelles, a împărtăşit participanţilor care vor fi fondurile europene alocate ţării noastre în perioada 2014-2020, în contextul noii strategii Europa 2020. Totodată, fostul negociator şef a exemplificat participanţilor care sunt noile obiective ale Uniunii Europene, cum vor afecta acestea bugetul Uniunii în următorii ani, care vor fi industriile cărora le vor fi alocate cele mai multe fonduri nerambursabile şi care va fi soarta actualelor programe de finanţare (POSCCE, POSDRU, PNDR etc.).

Vasile Puşcaş a avut un discurs de mai bine de o oră. El a vorbit despre şansele României de a ieşi din zona dificilă în care se află, dar mai ales a vorbit despre neîmplinirile guvernanţilor de la Bucureşti, de acum şi de până acum.

Profesorul clujean Vasile Puşcaş a subliniat faptul că perioada 2014-2020 este foarte importantă pentru ţara noastră, iar cei care ar trebui să lucreze la proiectele care ar aduce fonduri spre România nu sunt „pe subiect”, cum s-ar spune.

 

Puşcaş a spus că cei de la Comisia europeană sunt mai îngrijoraţi de ce ar trebui să se facă şi nu se face, iar presiunea instituţiilor europene mişcă maşina birocratică românească într-un sens corect. Mai trebuie ca, din punct de vedere politic, lucrurile să intre într-o normalitate. Vasile Puşcaş a apreciat iniţiativele prezentate de primarul băimărean şi a spus că Maramureşul este o zonă care merită mai mult şi care poate face mai mult. 

 

Marius Ghenea, cunoscut Business Angel şi un invitat permanent al emisiunii ”Arena Leilor” a vorbit participanţilor despre procesul dezvoltării unei afaceri, bazându-se pe experienţa sa vastă ca antreprenor în serie şi ca preşedinte al grupului Fit Distribution, cu afaceri de peste 40 milioane de euro. Prezentarea a pornit de la conturarea ideii ce stă la baza oricărei afaceri, modul în care aceasta poate fi transformată în oportunitate şi într-un proiect viabil, a explicat modalităţile de planificare strategică a unei afaceri şi modalităţile de susţinere şi de finanţare a creşterii unei afaceri.

 

În climatul economic mondial, marcat de criza economică, tot mai multe companii româneşti au dificultăţi financiare şi se văd nevoite să apeleze la reorganizarea întregii activităţi. În acest sens, Alin Fetiţa, preşedintele board-ului de management de la Chimica S.A. & VES S.A. Group, a vorbit participanţilor la eveniment despre Turnaround Management, un proces puţin cunoscut şi aplicat în România, dedicat restructurării companiilor, bazându-se pe analiză, planificare şi monitorizarea constantă a progresului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.