• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Iunie , 2021

Maramureș - Bike a organizat un eveniment fabulos de Ziua Copilului

Recent, în Baia Mare ­a avut loc cel mai mare eveniment desfășurat vreodată de 1 iunie, în care au fost implicați copii pasionați de ciclism. Manifestarea „Copii și părinți pe bicicletă de 1 iunie”  a fost organizată de Maramures - Bike și HHC România. Pe străzile orașului, în ziua de poveste, 1 iunie a anului 2021, peste 1000 de bicicliști au parcurs traseul băimă­rean, peste 2021 de roți s-au învârtit simultan, peste 2021 de pedale au împins aceste roți și peste 2021 de metri de lanțuri au asigurat mișcarea bicicletelor. A fost un eveniment fabulos care va  rămâne în memoria tuturor pentru mult timp.

 

Evenimentul a început cu o paradă organizată pe străzile din inima municipiului, iar apoi au avut loc multe concursuri, jocuri pentru copii care practică ciclismul, împărțiți pe grupe de vârstă. Organizarea acestora s-a făcut de către sponsori generoși, între aceștia amintim: Hope and Homes for Children Romania, Universal Alloy Corporation, Garage Racing, Școala Internațională Baia Mare, Apemin Tușnad, Tymbark - Bucovina și alții. Toate concursurile au fost derulate cu respectarea măsurilor sanitare solicitate de autorități. În desfășurarea lor, au fost implicate firme locale, cunoscute în rândul practicanților de ciclism (Ski & Bike, Bikeshop, Dr. Bike). Măsurile de siguranță în timpul desfășurării evenimentului au fost asigurate de către echipaje ale Poliției Locale, Poliției Rutiere, Jandarmeriei și Serviciului de Ajutor Maltez Baia Mare.

La o zi după eveniment, membrii Maramureș-Bike au fost foarte încântați de modul în care a reușit manifestarea. „Suntem încântați de câtă iubire am simțit din partea participanților. Analizăm, sortăm, catalogăm poze, filmări și impresii. Toate sunt cu cei care au ales ca pe 1 iu­nie să vină cu mic, cu mare, pentru a lua parte la ceea ce spunem noi că a fost «un cutremur fabulos». Prin participarea la  eveniment, am ridicat ștacheta or­ga­ni­zatorică la un nivel foarte înalt și am fost motivați și încurajați să mai inițiem evenimente de acest fel și să ne implicăm activ în a fi alături de autoritățile locale în dezvoltarea de noi piste și trasee de bicicletă în oraș și împrejurimi, în acțiuni de promovare și conștien­tizare a importanței menținerii siguranței bicicliștilor în trafic, precum și în campanii de ecologizare”, a spus Adrian Teaciu, membru Mara­mureș-Bike.
Acesta a vorbit despre partenerii importanți care au făcut posibil evenimentul. „Suntem foarte mul­țu­miți de parteneriatul cu HHC România. Au venit alături de noi și am reușit ca acest eveniment să fie unul fabulos. Ne-am decis ca, de acum încolo, HHC România să fie partenerul nostru la toate evenimentele pe care le vom organiza în fiecare an, de 1 iunie. De asemenea, ne dorim un parteneriat cu autoritatea locală. Vrem să dăm o mână de ajutor pentru organizarea și realizarea unui traseu de piste de biciclete prin oraș.  De exemplu, există proiectul unei piste pe partea dreaptă a râului Săsar, de la Casa de Cultură până la Vivo. Putem să ajutăm, avem membri care cunosc, se pricep și pot ajuta pentru realizarea acestui proiect”, a declarat Adrian Teaciu.

Asociația de ciclism și ecologie Maramureș Bike a fost înființată în decembrie 2020 pentru a promova mersul pe bicicletă ca o activitate de relaxare sănătoasă, responsabilă cu mediul și ca o modalitate de a face sport.
Totodată, susține dezvoltarea și întreținerea pe termen lung a traseelor de bicicletă ca un bun comunitar valoros de care să se bucure toți cetățenii din Baia Mare și împrejurimi, indiferent de stilul de ciclism practicat și de aptitudini. Asociația își propune mai multe obiective prin care să crească gradul de utilizare al bicicletei în zona Băii Mari și să contribuie la crearea infrastructurii necesare utilizării bicicletei, dar și să determine cât mai multe persoane să iasă în natură explorând frumu­sețile zonei noastre. Asociația are o serie de obiective în acest sens.

„Pentru 2021, vrem să docu­mentăm și să verificăm în teren 20 de trasee de bicicletă din jurul Băii Mari, pe care să le punem gratuit la dispoziția celor interesați. Traseele vor fi încărcate pe site-ul maramures-bike.ro, iar pentru fiecare traseu se va menționa gra­dul de dificultate, tipul de traseu, lungimea în km, durata aproxi­mativă de parcurgere, va avea posibilitatea descărcării traseului GPS (fișier gpx), cu scopul utilizării pe un dispozitiv mobil (smartphone, sportwatch, ciclocomputer). Traseele vor fi prezentate text și foto / video pentru a exista, în prealabil parcurgerii lor, o imagine clară asupra traseului”, a spus Teaciu.
De asemenea, se dorește realizarea a  două puncte de belvedere spre oraș: Vârful Piatra Virgină – acces din Parcul „Regina Maria” în aproximativ 30 de minute, Vârful Tolvaj Dénes – acces din Parcul „Regina Maria” în aproximativ o oră. Aceste puncte de belvedere, ce se află în imediata apropiere a orașului, vor oferi o perspectivă deosebită asupra întregului oraș.

Maramureș-Bike dorește să înfiin­țeze, cu sprijinul Primăriei Baia Mare, un punct de informare în zona Câmpului Tineretului.

Alte proiecte se referă la  ecologizarea zonelor, traseelor unde vin turiști, dar și o conlucrare cu ONG-uri, cu asociații, cu firme care pot promova utilizarea bicicletei. De asemenea, Asociația și-a propus ca, în cursul anului 2021, comunitatea Maramureș Bike să ajungă la 1.000 de membri activi.

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.