• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Mai , 2017

Maramures Airshow - evenimentul anului 2017

Un spectacol aerian de ex­cepţie, un concert incendiar şi o participare record, de peste 10.000 de persoane. Pe scurt, coordonatele unui eveniment de excepţie, desfăşurat în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Mara­mureşului”: Maramureş Airshow, or­ganizat de Consiliul Judeţean Mara­mureş, Aeroportul Internaţional Mara­mureş şi UAC Europe, unic partener al evenimentului.
Programul zilei de sâmbătă, 20 mai, a debutat cu etapa internaţională de Rally Sprint, competiţie sub egida Federaţiei Internaţionale de Automo­bilism (FIA). Competiţia s-a desfăşu­rat pe 8 grupe, iar în total s-au aliniat la start circa 90 de participanţi, un număr record.  
Pe aeroportul din Baia Mare au fost concurenți din: Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, Livada, Carei, Târgu Mureș, Miercurea Nirajului, Bistrița-Năsăud, Periam, Cluj-Napoca, Timișoara, Ora­dea, Satu Mare, Ungaria și Austria.
Iată câștigătorii:

Juniori: 1 – Iocsak Natalia, 13 ani (Ungaria); 2 – Kiss Szilard, 14 ani (Miercurea Nirajului); 3 – Pelici Antonio, 16 ani (Timișoara).
Feminin: 1 – Iocsak Natalia (Ungaria); 2 – Kiss Pamela (Satu Mare).

Debutanți
Clasa 1: 1 – Lupulescu Adrian (Timişoara); 2 – Ciotau Alexandru (Timişoara); 3 – Toth Adalbert (Livada)
Clasa 2: 1 – Toma George (Baia Mare); 2 – Maercsak Cristian (Baia Sprie); 3 – Samoilă Alexandru (BM).
Avansați
Clasa 1: 1 – Uram Andrei (Oradea); 2 – Pașca Ovidiu (Baia Mare); 3 – Tarța David (BM)
Clasa 2: 1 – Popa Claudiu (Timișoara); 2 – Nemeth Peter (Timișoara); 3 – Veress Tamas (BM)
Clasa 3: 1 – Fâșie Sorin (Sânmartin); 2 – Ștecka Florin (Satu Mare); 3 – Gobel Eduard (BM)
Clasa 4: 1 – Andor Marius (BM); 2 – Hudema Marius (Timișoara); 3 – Pașca Ovidiu (BM)

Open: 1 – Pașca Ovidiu (BM); 2 – Popa Claudiu (Timișoara); 3 – Uram Andrei (Oradea)
Echipe: 1 – XPO (Baia Mare); 2 - Sport Masters (Timișoara); 3 – Full Throttle Racing (Oradea).
 

În jurul amiezii s-a permis accesul pu­blicului pe zona de îmbarcare-debarcare pentru mitingul aviatic. Tot atunci au început să sosească la Aeroport şi automobilele de epocă, din cadrul VW Käfer Club Baia Mare şi membrii clubului moto Rock’N’Road Friends Club Baia Mare. În zonă a fost amenajat un circuit care a permis plimbarea copiilor cu  motociclete chopper şi speed. De asemenea, spectatorii au putut admira standurile de expoziţie de la Palatul Copiilor Baia Mare şi au putut face observaţii astronomice asupra soarelui, cu ajutorul unui telescop montat de Complexul Astronomic Baia Mare.
În premieră, evenimentul a avut şi o zonă de alimentaţie publică, unde restaurantele băimărene au oferit participanţilor bunătăţi tradiţionale: gulaş, bulz, balmoş, mici etc. Cei mici au avut la dispoziţie un spaţiu special amenajat, un parc gonflabil, unde s-au distrat pe parcursul întregii zile. 
Mitingul aviatic propriu zis a început în jurul orei 15. Prima aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Maramureş după modernizare, a fost YR-EXA, pilotată de George Rotaru, comandantul Aero­clubului Central Român şi pilot de elită al ţării noastre. Aeroclubul României a deschis Maramureş AIR SHOW prezentând drapelul de 400 mp cu Lotul Naţional de Paraşutism. Trei avioane de vânătoare MIG 21 Lancer au pregătit un show de zile mari, survolând mu­nicipiul Baia Mare, pentru a saluta pe participanţii la cel mai important miting aviatic organizat în judeţ. MIG-urile au aparţinut Forţelor Aeriene Române.
A urmat un spectacol de excepţie oferit de formaţia acrobatică „Hawks of România” (Şoimii României – echipa naţională de acrobaţie) – care a zburat cu aeronave Extra 300 de înaltă acro­baţie -, formaţia de planoare „White Wings” (Aripi Albe – echipa naţională de planorism acrobatic), echipa de pa­ra­şutişti a Aeroclubului („Blue Wings România”), două aeronave IAR-46, două aeronave ultra uşoare motorizate şi un balon cu aer cald. O prezenţă inedită la acest show a fost a băimă­reanului Sorin Bochiş, fost pilot militar pe avioane MIG 21 şi MIG 23. Bochiş a executat acrobaţii cu un avion de tip SKYBOLT.
 

În jurul orei 17 centrul evenimentelor s-a mutat pe scena din incinta Aero­portului, iar spectacolul a debutat cu concertul copiilor de la Şcoala de canto Insieme, prezentat de Anamaria Peride. Apoi au cântat Angel Cătălin Ionce, copilul-minune care a participat la Next Star, şi Paul Panait. Din program nu a lipsit prezentarea de modă AIRFashion a lui Lorand Coza, cea a designerului Anton - supranumit designerul adolescenţilor - cu o colecţie versatilă şi cool pentru tânărul cu ample viziuni despre viitor, şi Adriana Popescu - regina coafurilor extravagante, premiată în 3 ţări şi finalistă a emisiunii „Românii au talent”. Adriana a propus un super show de coafură. A urmat momentul mult-aşteptat al concertului extraordinar pop. Prima care a urcat pe scenă a fost Lidia Buble, împreună cu cele patru dansatoare. Spectatorii au cântat împreună cu artista melodii celebre precum „Noi simţim la fel”, „Le-am spus şi fetelor”, „Mă cerţi” etc. Prezentatorul Mihai Morar a avut parte de o surpriză, fiindu-i înmânat titlul de Ambasador al Mara­mu­reşului de către vicepreşe­dintele Consiliului Judeţean Mara­mureş, Doru Ioan Dăncuş.
Apoi, a urcat pe scenă un alt „amba­sador” al judeţului, Adi Sînă, care a oferit un spectacol de zile mari, cântând piesele consacrate ale trupei Akcent, dar şi celebra melodie „made in Baia Mare”: „Rău mă dor ochii mă dor”. În jurul orei 19, a urcat pe scenă, în uralele publicului, Smiley, care vreme de o oră a cântat şi a dansat cu băimărenii pre­zenţi la eveniment, bucurându-se de un public extraordinar, dar şi de gustul celebrei pălinci de Maramureş. Spec­tacolul a fost oferit de UAC Europe, unic partener al evenimentului, aşa că, artiştii au mulţumit companiei aeronautice şi organizatorilor pentru invitaţie.

 

 

„Maramureş Airshow” s-a încheiat în jurul orei 21, iar la final, concluzia care a rămas pe buzele tuturor a fost că evenimentul a fost unul de zile mari şi că, toată lumea speră că vom avea parte de un eveniment similar şi anul viitor.

 

 

„Maramureş Airshow 2017 a fost un eveniment de excepţie, care s-a bucurat de o participare numeroasă şi mă bucur că UAC Europe a putut sprijini organizarea acestui eveniment în calitate de partener oficial. Am fost prezent pe durata întregii zile, împreună cu familia la acest eveniment, iar UAC Europe a avut un stand unde participanţii au putut afla informaţii despre companie şi despre locurile de muncă disponibile, pe parcursul întregii zile.
Ne-am simţit cu toţii foarte bine şi am fost încântaţi de spectacolul aviatic şi de concertul care a avut loc în cursul serii. Cred că Maramureşul şi maramureşenii meritau un astfel de eveniment care a fost şi o ocazie excelentă pentru participanţi să vadă rezultatele implementării proiectului de extindere şi modernizare a Aeroportului”
Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UACE

 

„Cu ajutorul acestui eveniment am putut prezenta atât companiilor aeriene cât şi tour operatorilor din turism, facilităţile pe care noi le oferim, toată lumea a putut să vadă cu ochii lor că infrastructura şi lucrările de investiţii sunt finalizate. Maramureş Air Show a fost un eveniment aviatic de înaltă calitate şi spectaculozitate şi mă bucur că prezenţa maramureşenilor a fost una numeroasă”.
Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.