• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 August , 2013

Mă tot mir / Vremea cuibăritului

 

Face ce face László Tõkés şi revine în centrul atenţiei, periodic, cu câte o declaraţie menită să inflameze spiritele. Cea mai nouă producţie a gândirii bolnave a pastorului rău format acuză guvernul Ponta că ar fi rasist şi antimaghiar.
Din această cauză, Tõkés a cerut guvernului de la Budapesta şi lui Viktor Orban, să activeze politic pentru a obţine protectoratul asupra Transilvaniei, cerere formulată mai acum câteva zile, în timpul desfăşurării adunării care a purtat numele de Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.
Tõkés este acelaşi individ pe care Traian Băsescu l-a decorat cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de cavaler, acelaşi individ care a mâncat rahat extremist ultranaţionalist, neîntrerupt, timp de mai bine de două decenii, acelaşi individ pe care pedeliştii ajunşi europarlamentari l-au sprijinit pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.
Constatând că această coadă de topor nu-i mai foloseşte, Traian Băsescu s-a sucit de data asta şi a afirmat că Tõkés se face vinovat de afirmaţii penale, de parcă în vremea în care l-a decorat (2009) nu tot acelaşi rahat îl mesteca. Mai mult, Băsescu a zis că Tõkés nu-şi merită calitatea de cetăţean român. Păi să i-o retragă şi să-i retragă şi distincţia, că nu-i aşa mare lucru.
Dobitocul ăsta de Tõkés are ceva cu toată lumea, inclusiv cu el. Cu ceva timp în urmă a cerut crearea în România a unui tribunal similar celui de la Nürnberg, în care să fie condamnaţi foştii securişti şi adepţii sistemului comunist din România. Tõkés are o memorie selectivă, uitând că în 19 noiembrie 1982 a semnat un angajament cu Securitatea. Întrebat de un reporter de la Radio Budapesta despre colaborarea cu organele represive, Tõkés a răspuns senin: “Am semnat şi eu ca atâţia alţii.” Orice comentariu e de prisos.
Acuma Tõkés are mai mult timp pentru afirmaţii belicoase, după ce a divorţat. În acest caz, Tõkés nu s-a mai scuzat singur, treaba asta trecând în sarcina fratelui său, care a zis că pastorul “ca orice om celebru, uneori nu a putut alunga câteva din frumuseţile care s-au cuibărit în patul său.” Şi futicos şi om al altarului, şi europarlamentar român şi extremist ungar, Tõkés e un om al contrariilor. Poate că n-ar strica să se concentreze doar pe un anumit domeniu. Treaba aia cu cuibăritul s-ar putea să i se potrivească mai bine.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.