• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 24 Martie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 20 Martie , 2023
Gazeta de Maramureș (1012)
Gazeta de Maramures (1012)
Luni , 20 Martie , 2023
Dumitru (alias Dănilă) Mecleș - morarul de la izvoarele Izei și apa lui fermecată
Dumitru Mecles s-a nascut la 1 aprilie 1954, in Sacel, judetul Maramures. Nasterea unui baiat, dupa trei fete, in orice familie maramureseana, era si este o mare bucurie. Din fericire, nou-nascutul era foarte frumos, iar o femeie care tesea si alegea, cu ziua, in tiara (la razboi), in casa, cand l-a vazut, l-a „scuipat” magic ca sa nu-l deoache, minunandu-se ca-i tare frumos, „de-si pune nume” si spunand ca o asemenea   
Luni , 20 Martie , 2023
Ionel Bogdan: Pentru 2023 avem un buget orientat spre investiții, în care am crescut cu 62,43% suma alocată dezvoltării
In sedinta Consiliului Judetean Maramures, alesii judeteni au votat proiectul de buget pentru anul 2023, prezentat de Ionel Bogdan, presedintele administratiei judetene.
Luni , 20 Martie , 2023
Festivalul de Șah „Tinerii Lei Baia Mare”, o competiție de nota 10
Recent, a avut loc Festivalul de Șah „Tinerii Lei Baia Mare”, editia a 3-a. O competitie importanta pentru miscarea sahista din nord si nu numai. Evenimentul s-a desfasurat la Hotel Carpati Baia Mare si a reunit zeci de copii din Baia Mare, din Maramures si judetele invecinate, dar si din intreaga tara. Au fost si trei sahisti din Republica Moldova. Asigurarea arbitrajului a apartinut lui Ciprian-Sorin Muntean, iar   
Luni , 20 Martie , 2023
Colțu' meu. Ca în filmele cu proști
Aeroportul International Mara­mu­res are o noua companie care efectueaza curse Baia Mare – Bu­cu­resti. AirConnect este a treia companie aviatica care va opera pe Aeroportul maramuresean. Pentru a marca acest eveniment, a avut loc o intalnire cu presa la care au participat oficiali din administratie, oameni de afaceri si bagatori de seama.
Luni , 20 Martie , 2023
15 martie - zi de doliu pentru români. AUR Maramureș transmite un mesaj ferm
Activitate intensa pentru AUR in ultimele saptamani. Liderul AUR Maramures, deputatul Darius Pop, a avut cateva drumuri in judetele din Nord-Vestul Romaniei pentru a dinamiza activitatea din aceste organizatii judetene si locale. In Parlament a fost o activitate la fel de intensa.
Luni , 20 Martie , 2023
A treia companie aviatică care operează de pe Aeroportul Internațional Maramureș
Eveniment important pentru Aeroportul International Maramures. Intr-o gala selecta, a fost anuntata oficial colaborarea cu o noua Companie aviatica infiintata in urma cu cativa ani, AirConnect. La hotel Magus, a avut loc evenimentul de lansare a cursei regulate Baia Mare – Bucuresti.
Luni , 20 Martie , 2023
Orașele care riscă să redevină comune
Scaderea accentuata a populatiei din ultimii ani nu risca doar sa stearga de pe harta, incet dar sigur, zeci de localitati mici, ci si sa „retrogradeze” zeci de localitati. La nivel national, circa 80 de municipii si orase nu mai indeplinesc criteriile prevazute de lege in special in ceea ce priveste numarul de locuitori. Drept urmare, ar trebui sa redevina comune, respectiv orase. Pe lista se afla si trei orase   
Luni , 20 Martie , 2023
Jenant, mișeilor! 15 martie 1960
„Eram sigur ca nu voi rezista doisprezece ani si ca voi muri in puscarie. Nu voiam sa mor nebotezat. Domnul din nou mi-a venit in ajutor. In prima celula in care am intrat la Jilava, primul om care mi-a vorbit a fost un ieromonah basarabean, Mina Dobzeu: de indata ce i-am destainuit dorinta mea, nu a stat mult pe ginduri.
Luni , 20 Martie , 2023
Biblioteca de idei. Diarium Academicum Septentrionis (X)
4 iunie 2009. Grupul Școlar „George Baritiu” Livada (judetul Satu Mare). Sarbatorirea celor 60 de ani de „fiin­tare”. Simpozion: „Spiritualitatea cul­turala a lui George Baritiu”. Interventii despre marele barbat al Natiei Romane: prof. Monica Popescu (director), prof. Elisabeta Kirchmajer – Donca, Lumi­nita Dudas si Laurentiu Dudas (Arhivele Statului din Satu Mare), Saluc Horvat, prof. univ. dr. ing. Viorel   
Luni , 20 Martie , 2023
Petre Dulfu – scriitor, pedagog și traducător
Continuare din numarul trecut
Luni , 20 Martie , 2023
Județul Maramureș, prezent la întâlnirea Comitetului Executiv al Asociației Europene a Regiunilor de Frontieră
Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Doru Lazar, a participat la prima reuniune a noului Comitet Executiv al Asociatiei Europene a Regiunilor de Frontiera (AEBR), care a avut loc in Germania, la Kleve, in 10 martie 2023.
Luni , 20 Martie , 2023
Mondo Cane. Populația Pământului
Populatia actuala a Pamantului este de aproximativ 7,8 miliarde (decembrie / 2020)
Luni , 20 Martie , 2023
Unitatea de Transfuzie Sanguină (UTS) - calea către o terapie transfuzională de calitate
Viata unui om poate depinde de o transfuzie de sange. Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” are propria Unitate de Transfuzie Sanguina (UTS) autorizata in anul 2014, in conformitate cu normele Ministerului Sanatatii.
Luni , 20 Martie , 2023
Calea, adevărul și viața. Prin Cruce spre Înviere
A treia Duminica a Postului Mare este dedicata inchinarii Sfintei Cruci. In randuiala acestei zile, dupa Doxologia Mare, Sfanta Cruce este adusa intr-o procesiune solemna in mijlocul bisericii si ramane acolo pentru intreaga saptamana. Este de remarcat faptul ca tema Sfintei Cruci, care domina imnologia acestei Duminici, nu este dezvoltata in termeni de suferinta, ci in termeni de biruinta si de bucurie.