• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 02 Octombrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 2 Octombrie , 2023
În Senat, o importantă inițiativă pentru protecția victimelor violențelor
Cristian Niculescu-Țagarlas, senator PNL de Maramures: „Intr-un stat civilizat care apara drepturile cetatenilor, protejarea victimelor violentelor de orice fel reprezinta un obiectiv major, care necesita o legislatie ferma in domeniu”
Luni , 2 Octombrie , 2023
Gazeta de Maramures nr. 1040 / 30 septembrie - 6 octombrie 2023
Gazeta de Maramures nr. 1040 / 30 septembrie - 6 octombrie 2023
Luni , 2 Octombrie , 2023
„Revoluția fiscală”: controverse, efecte, proteste
Impozite crescute, plati in numerar limitate drastic, eliminarea facilitatilor si, in general, majorari pe toata linia! Asa poate fi descris pachetul legislativ pe care guvernantii il vad ca fiind cea mai complexa reforma fiscala din ultimii ani, iar opozitia si mediul de afaceri ca un dezastru, care va pune economia pe butuci I Cert este ca pachetul cuprinde schimbari majore, care vor bulversa economia, dar, cu toate acestea,   
Luni , 2 Octombrie , 2023
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (XXXVIII)
mai 1900. Din Seini, George Achim director executiv al Bancii „Satmareana” ii trimite o scrisoare de felicitare „Inalt Prea Cuviosiei Sale, Domnului Vasile Mangra, vicar la Arad”.
Luni , 2 Octombrie , 2023
Jenant, mișeilor! / Ce a fost va mai fi
Exista insa cazuri cind, datorita ramasitelor burgheze in constiinta oamenilor, a vechilor moravuri, a influentelor pe care le mai exercita conceptiile ostile socialismului...
Luni , 2 Octombrie , 2023
Colțu’ meu /Partidele și alegerile. Misie grea
Partidele politice se pregatesc pentru alegeri, iar in bulibaseala de acum, cu societatea civila care cere reforma, numai de bine nu poate fi.
Luni , 2 Octombrie , 2023
Maramureșul nobil și nobilul intelectual smerit al Maramureșului: Nicolae Delarohia
Lucrare aparuta in volumul „Maramures -promotor al culturii si identitatii romanesti in lumeˮ
Luni , 2 Octombrie , 2023
Mondo Cane
Romania lucrului bine furat
Luni , 2 Octombrie , 2023
Dicționarul Centrului Artistic Baia Mare. Artiștii Contemporani (I)
1. Walter FRIEDRICH (II) Nascut in 13.07.1931, Ludus (jud. Mures) – decedat in 1996, Baia Mare (Maramures) / grafician, pictor si educator roman
Luni , 2 Octombrie , 2023
Calea, Adevărul, Viața
Totusi, vom avea parte si de o judecata dreapta
Luni , 2 Octombrie , 2023
23 septembrie: Începutul domniei lui Mircea cel Bătrân
La 23 septembrie 1386, incepe domnia lui Mircea cel Batran, unul dintre cei mai importanti conducatori ai Tarii Romanesti, in timpul caruia s-au pus bazele principalelor institutii ale statului de la sud de Carpati. El a fost fiul voievodului Radu I si fratele lui Dan I, cu care era asociat la domnie si pe care il secondeaza la tron dupa moartea acestuia.
Luni , 2 Octombrie , 2023
Dialoguri virtuale / Să ne obișnuim cu BRICS (III)
(a treia parte)
Luni , 2 Octombrie , 2023
130 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată îngustă Ghilvaci - Ardusad
Cu 130 de ani in urma, in 1893, a fost inaugurata o linie de cale ferata ingusta cu ecartament de 760 mm intre Ghilvaci si Ardusad, in cadrul proiectului Societatii de Cai Ferate „Caile Ferate locale Carei - Somcuta Mare”. Aceasta linie traversa terenuri variate, de la campia Somesului, la dealurile satmarene si salajene, ajungand in cele din urma in Șomcuta Mare, o zona cu activitati viticole si pomicole.
Luni , 2 Octombrie , 2023
Întâlnirea Grupului de Lucru Mixt pentru Romi
Institutia Prefectului judetul Maramures a organizat intalnirea Grupului de Lucru Mixt pentru Romi, in 26 septembrie 2023 si a fost condusa de subprefectul judetului Maramures, doamna Eniko-Erzsebet Krizsanovszki. La intalnire au participat membrii Grupului de Lucru Mixt pentru Romi.
Luni , 2 Octombrie , 2023
Al patrulea drum de piatră din Maramureș
Drumul Judetean 185 din Petrova, care face legatura cu Barsana, este al patrulea drum de piatra asfaltat pentru prima data anul acesta. In prezent, se realizeaza lucrarile de asfaltare pe sectorul de drum care se afla intre case, in Petrova, iar urmatoarea etapa va consta in asfaltarea drumului pana spre Valea Muntelui, pentru a asigura aceasta legatura extrem de importanta pentru locuitorii din zona.