• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Martie , 2018

Ma tot mir / Un miracol de o necredibilitate de fantastic de necrezut

După ce s-a terminat congresul extraordinar al ordinarilor pesediști, am început să mă liniștesc și să văd viața în roz, că tot nu-mi place culoarea asta. Lucrurile se aranjează din ce în ce mai bine și o să curgă în țara asta lapte alb și miere galbenă pe toate apele curgătoare, că-n alea stătătoare o să băltească horinca de pere puturoase și zaibărul. Am ajuns la concluzia asta pentru că el lider maximo, Liviu The Great, Dragnea von Teleor­man, Sir Daddy, l'empereur de mouche et de rien ne-a anunțat cum că vom deveni cât de repede posibil a opta putere economică a lumii.  
Un așa miracol economic o să-i lase pe toți detractorii lui Liviu cu buzele umflate și cu ochii exoftalmici, în vreme ce Fatima, Santiago de Compostela, Lourdes și Medjugorje o să-și declare fa­limentul economic și spiritual, din cauză că toți pelerinii o să vină în România să vadă miracolul pesedist și să se închine la Dragnea ca la sfintele moaște.
Până una-alta, statisticile zic altceva. Par de-un egzamplu, suntem pe primul loc în lume la costurile pentru construirea unei autostrăzi. Până și la bulgari un kilometru de autostradă costă 2 milioane de euro, în vreme ce la noi costă 23 de milioane de euro. Ăsta-i singurul capitol la care îi batem pe toți. În rest, suntem pe penultimul sau chiar ultimul loc în lume. În așteptarea laptelui, mierii, horincii și zaibărului livrate de-a moaca, suntem pe penultimul loc în Uniunea Europeană la salariul minim brut și la PIB-ul pe cap de locuitor. Deținem cu îndreptățită mândrie patriotică ultimul loc la investiții în cer­cetare și dezvoltare, educație, sănătate și absorbție de fonduri europene, precum și la gradul de motorizare. Din 158 de țări luate în calcul, suntem pe locul 86 în topul celor mai fericite țări din lume, după ce, atunci când pesedeii s-au cățărat la guvernare, eram pe locul 81.
Dacă stau bine și mă gândesc, proces care nu tare mă caracterizează, mai deținem supremația la ceva. Tuta lui Dragnea e cu 30 de ani mai tânără decât el. Nevasta lui Donalt Trump e mai tânără numai cu 24 de ani decât ăsta cu nume de rățoi animat și muierea lui Emmanuel Macron e chiar cu 25 de ani mai bătrână decât prezidentul francez, da' la francezi amorul a fost tot timpul mai șucar. O să avem o primă doamnă mai tânără decât toate alealalte și o economie potentă și erectă în tăte cele, în ciuda împăratului Japoniei, care are o economie ce nu prea are cum să se mai ridice și o nevastă octogenară...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.