• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Septembrie , 2013

Mă tot mir / Un fel de secret al lui Polichinelle

Preşedintele Băsescu a avut o revelaţie, fenomen care se întâmplă periodic: cică în partidele politice există infractori. Din această cauză, Traian Băsescu a declarat că liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, precum şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, ar trebui să aibă „grijă” de „infractorii” din partidele lor, în loc să critice instituţiile statului care, bineînţeles, îi apără pe cetăţenii oneşti ai acestei ţări, de infractori.

 

Pentru că preşedintele nu poate să greşească niciodată, el fiind un fel de zeu în viaţă, infailibilitatea papei reprezentând o bagatelă în comparaţie cu infailibilitatea preşedintelui, tragem concluzia că infractorii din PDL, că şi acolo există bandiţi, după spusa preşedintelui, sunt de dată relativ recentă. Adică din vremea în care Băsescu nu mai e preşedintele amintitului partid. Pentru că, dacă existau şi înainte, întrebarea firească e de ce nu a epurat domnia sa partidul de respectivii infractori? 

 

Mai e o mică problemă: mulţi dintre cei cuprinşi în partidele politice fac parte şi din diferite instituţii ale statului. Şi dacă sunt infractori în cadrul partidelor e de presupus că sunt infractori şi în cadrul instituţiilor în care funcţionează. Că nu poţi să fii târfă într-un loc şi fată mare în altul (adică se poate, da-i prea vulgar să detaliez, şi astea-s cazuri rare).

De aici intrăm într-o altă contradicţie: cum pot infractorii din instituţiile statului să-i apere pe cetăţenii oneşti ai acestei ţări de infractori, adică de ei?

Nu l-am văzut pe preşedinte în timp ce făcea această declaraţie, am citit-o doar, dar bănuiesc că, în timp ce vorbea, îşi ţinea mâna în buzunar, strângându-şi portmoneul, cu degetele crispate. Că şi preşedinţia e o instituţie şi există şi acolo politicieni.

 

Crin Antonescu s-a şifonat un pic şi a afirmat că la el în partid nu există nici un infractor. Ce să facă şi el, săracul? Vorbeşte, ca să nu tacă, că de aia e în politică. Treaba aia cu hoţul neprins e om cinstit e doar o gargară cu care ne-am obişnuit. Bineînţeles că Băsescu are dreptate; există infractori în toate partidele.

Ăsta-i un fel de secret al lui Polichinelle. Mulţi dintre ei de aia s-au şi învârtit să ajungă în politică, că poate-poate o să găsească o oareşceva protecţie. Unii au şi găsit-o. Băsescu ştie şi cum şi unde...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.