• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 14 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 2 Decembrie , 2015

Mă tot mir / Şpagă cu miros de tămâie

În februarie 2008, Ioan Olteanu a depus o iniţiativă legislativă prin care încerca să-i readucă pe preoţi în Parlament. Nici dracu’ n-a înţeles exact de unde vine atâta cucernicie creştinească, pentru că  figurantul ăsta cu mustaţă ţâgănească era autodeclarat robul lui Zeus şi nu al lui Dumnezeu.

Ieri, lucrurile s-au lămurit. Înainte de a-şi lua zborul spre cer, o, nu, nu aşa cum mi-aş fi dorit, deloc creştineşte, ci cu avionul, procurorii DNA l-au săltat pe Ioan Olteanu de pe aeroport şi l-au dus să dea cu subsemnatul. Procurorii l-au acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Mai exact, Ioan Olteanu a luat nişte amărâţi de 600.000 de euro şpagă în biserica din Chitila. Păi ce să facă şi el, amărâtul, dacă n-a putut să-i ducă pe popi în Parlament? A trebuit să se ducă el în parohia lor. Nu? Şi şpaga primită în loc sfinţit nu mai pute a pucioasă, ci a tămâie, ceea ce-i déjà cu totul altceva.

În vremea lui Zeus, Olteanu ăsta mai trecuse prin nişte experienţe din care lipseau binecuvântările popeşti, respectiv procurorii DNA dispuseseră începerea urmăririi faţă de deloc cinstita şi sfinţita sa faţă, pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului. La vremea aia, Ioan Olteanu îşi exprima credinţa, profană şi sacră, că „instituţiile statului vor face efectiv dreptate”. Poate că-i adevărat că trebuie să fii atent la ce-ţi doreşti, pentru că s-ar putea să ţi se împlinească.

Bubele lui Oltean au început să apară în 2006, atunci când fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, a depus la DNA o plângere împotriva lui, acuzându-l de trafic de influenţă. În fine, în iunie acest an, procurorii DNA Oradea l-au pus pe Ioan Olteanu sub învinuire într-un alt dosar de corupţie.  Acelaşi Ioan Oltean a propus-o, în vremea lui Zeus, la conducerea ANRP, pe Crinuţa Dumitrean, ceva tută fostă Miss Bistriţa, inculpată mai apoi pentru fapte de corupţie alături de Alina Bica. Codruţa asta e duduia pe care ANI a găsit-o cu 150.000 de euro în plus faţă de cât putea să agonisească din veniturile declarate, adică o bagatelă, echivalentul a un sfert din şpaga binecuvântată primită de Oltean în biserica din Chitila.

Procurorii au reţinut-o ieri pe Codruţa şi tuta şi-a dat seama brusc că-i gestantă şi musai nu suportă arestul, da’ ce-o să facă Olteanu, că el e déjà la andropauză? Poate că o să iasă de la bulău pentru o zi, ca să-i boteze Codruţei plodul. La biserica din Chitila…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.