• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 11 Noiembrie , 2014

Mă tot mir / Soluţia Onuca

Trebuie să recunosc că m-am înşelat în privinţa procentelor pe care le-a muls Elena Udrea în Maramureş. Chiar nu m-am aşteptat la aşa o performanţă glorioasă. Mult mai bine a ieşit, din câte am priceput, în străinătate, unde l-a bătut pe Tăriceanu, urmând imediat după Iohannis şi Ponta.

Apropos de votul românilor plecaţi spre alte zări de soare pline, acolo s-a simţit că e zi de vot, a existat o oareşceva tensiune, nu ca în ţară, unde a plutit o apatie aşa de mare că ăia din comisii dădeau să doarmă cu capul pe urne. În cele străinătăţuri au existat şi cozi la secţiile de votare, ca să se mai întâlnească şi românii şi să socializeze.

 

Data viitoare, adică peste o săptămână şi un pic, o să fie vânzoleală şi mai mare în străinătate. Viaţa care palpită mai cu spor la ei decât la noi l-o fi făcut pe năcăjitul ăla de soţ al Oanei Roman să-şi facă bagajele şi să plece undeva în Vest. Să voteze călcându-se pe bombeuri cu alţi auslanderi, să simtă că trăieşte şi el, măcar acolo. Năcăjitul ăsta e oricum super-obişnuit cu înghesuiala, din moment ce a avut curajul să ia pachidermul de nevastă. Nu degeaba se spune despre Oana Roman că atunci când se duce la meci ocupă toată tribuna a doua, când se duce la film stă lângă toată lumea şi că are un tricou pe care e inscripţionată o vacă în mărime naturală. Doar vizualizarea câtorva fotografii cu Onuca poate declanşa, în rândul oamenilor normali, o nestăvilită dorinţă de a-şi lua lumea în cap. Chiar dacă a slăbit câteva zeci de kilograme, tot imensă e. Cică slăbirea asta forţată s-a petrecut din cauză că Oana a avut nişte probleme de sănătate provocate de ceva complicaţii survenite după operaţia de cezariană. Ce chestie, dom’le! Onuca a născut prin cezariană! Io credeam că-i suficient să tuşească sau să strănute...

 

Da’ nu Onuca e importantă zilele astea, chiar dacă, în lipsă de ocupaţie şi de soţ cu nouă ani mai tânăr şi cu un creier mai puţin, s-a apucat să-şi dea ea cu presupusul despre cum stă treaba cu politica. Nici tat’su n-a prea excelat în politică, dacă stau bine să mă gândesc, ea cu atât mai puţin. Din câte am priceput, „străinătatea” l-a votat pe Iohannis cam de trei ori mai mult decât pe Ponta. Dacă asta-i regula, le sugerez celor din staff-ul de campanie al lui Iohannis să treacă degrabă la afişarea de bannere şi afişe cu imaginea Oanei Roman. Nimeni şi nimic nu va putea opri valul masiv de emigranţi români. Ştiind cum se votează afară, victoria dreptei e asigurată!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.