• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Iulie , 2013

Mă tot mir / Şi alţii îi au pe ai lor

În ultimii ani au apărut tot felul de teorii, una mai trăznită decât alta, privitoare la originea poporului român. Bazate pe studiile “foarte serioase” ale unor “cercetători”, cei mai mulţi americani, bineînţeles, studiile astea fac din români cel mai important popor al lumii. Şi, ca să fie toată treaba aşezată pe baze solide, istoria geto-dacilor e şi mai interesantă.

Amatorii de istorii alternative se pot delecta cu teoriile potrivit cărora dacii i-au romanizat pe romani, şi nu invers, pentru că dacii vorbeau latina înaintea romanilor. La fel de interesante sunt teoriile legate de faptul că dacii sunt cei care au determinat apariţia şi dezvoltarea unor civilizaţii ale antichităţii dintre cele mai diverse: etruscă, celtă, indiană sau chiar egipteană.

Ultima trăznaie “descoperită” de un “mare cercetător” îi plasează pe daci în Japonia! Ceva mai târziu, îi găsim pe daci la originea civilizaţiilor precolumbiene, mayaşe, aztecă şi incaşă. Concluzia e clară: fără noi nu s-a petrecut nimic important în istoria lumii. Chiar şi spaţiul în care au locuit dacii e unul aparte; aici e un fel de centru energetic al lumii şi de aia o “renaştere” a civilizaţiei şi culturii universale musai de aici va porni.

Începusem să mă îngrijorez din cauza impactului extraordinar pe care teoriile astea le au în rândurile şoferilor de taxi, vânzătoarelor de covrigi şi controlorilor de bilete. M-am liniştit în momentul în care am realizat că nu suntem singurii care deţinem o asemenea istorie incredibilă. Alţi o au şi mai şi. Spre exemplu, vecinii noştri de la vest, ungurii, care au nişte “cercetători” şi mai ai dracului.

Ăia zic că primii unguri au venit pe Pământ de pe steaua Sirius şi că Isus a fost un rege al parţilor, înrudit cu ungurii. În mod firesc, prima limbă a lumii, încă din preistorie, a fost limba maghiară, iar primii stăpânitori ai întregului glob au fost maghiarii, care s-au răspândit peste tot, pornind din legendarul continent Mu, scufundat cu mult timp în urmă în apele Pacificului. Alexandru Macedon a fost şi el ungur, iar indonezienii şi triburile amazoniene au avut şi ele strămoşi unguri, spaniolii fiind aceia care au distrus limba vorbită de aceştia, respectiv limba maghiară.

Trăzniţii noştri nu sunt singuri, au şi alţii trăzniţii lor…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.