• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 7 Mai , 2013

Mă tot mir / Sfâşiat în suflet şi rupt în cur

Sfâşiat în suflet şi rupt în cur, cu adâncă tristeţe şi nemărginită tulburare, am aflat că coana UE (Uniunea Europeană), pe care mi-o doream MUE (adică Marea Uniune Europeană) a hotărât, după ce şi-a schimbat chiloţii tanga pe izmene tip „gogoşari”, că micii româneşti nu mai sunt buni şi că trebuie interzişi la vânzare. Cică ăştia, adicătelea micii, conţin tot felul de căcaturi care nu-s bune la consumat, te freacă la rânză şi te taie jigu după ei.

Bine! N-o să mai mâncăm mici, dacă aşa vrea coana UE! Da’, am şi io câteva întrebări! Căcaturile alea pe care ni le serveşte UE îs bune? Alea nu au conservanţi? Alea îs sută la sută naturale? Din micile mele informaţii, inclusiv Biserica Ortodoxă Română a recomandat drept credincioşilor să nu mai facă slujba de şapte ani decât la minimum zece ani. Că nici morţii, ăştia mai noi, nu putrezesc în ritm normal, de câte EU-ri au în ei. În zonele în care se mai practică spălarea oaselor, ortodocşii împuţiţi de români au surpriza să nu găsească oase în copârşeu, ci ruda apropiată, puţin fezandată, pe alocuri dezosată şi cu ochii bulbucaţi către descoperitor. Nu-i bine!

Am mai scris că dacă eşti rupt în cur, orice căcat care se revarsă peste lume pute a român. Orice scandal legat de alimentaţie porneşte, mereu, din România. Aici, pe plaiurile mioritice, orice vacă nechează, orice produs tradiţional trebuie interzis pentru că are conservanţi şi, în genere, orice e bun trebuie să nu mai aibă căutare. Că aşa vrea coana UE!

Nu-i nicio problemă că la orişice cafenea ordinară din Amsterdam, numa’ să aibă terasă, poţi să-i ceri chelnerului o ţigară cu “iarbă”, alea sunt ecologice! Poţi să te droghezi, poţi să fumezi ţigări de-ale tale UE, că tabacul românesc l-ai “sinucis”, sau maximorum dohan americănesc! Astea-s foarte sănătoase! În rest, tutunul dăunează la fumat şi alcoolul la băutură!

Deunăzi, am văzut un reportaj în care personajul principal era un hamburgăr. Ăla, săracul, fusese uitat foarte mulţi ani pe un raft şi arăta proaspăt. După mulţi ani de zile! Gunoaiele alea, căcaturile alea care nu putrezesc decât greu, vrea coana UE să ni le bage pe gură. Şi mă gândesc că morţii care în viaţă fiind au însemnat mult pentru mine încă n-au putrezit, pentru că au apucat câţiva ani să mănânce euri. Cât timp o să trăiesc, împotriva coanei UE, io o să mănânc mici. Chiar dacă o să fie de contrabandă şi chiar aşa sfâşiat în suflet şi rupt în cur… 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.