• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 August , 2014

Mă tot mir / Sfârşitul lumii

Orice urmă de îndoială a dispărut, oamenii de ştiinţă s-au pronunţat categoric, acuma e clară treaba: vine sfârşitul lumii! E adevărat că, la cât de amărâţi suntem, noi nici pe ăla nu-l prindem, că vine abia peste două miliarde de ani. Cu un miliard de ani mai devreme o să dispară oamenii de pe pământ, o să sece oceanele şi o să mai găseşti, ici-colo, ceva bacterii şi microbi. Apoi gata, se termină şi cu Terra.

 

Primele semne ale sfârşitului lumii au apărut déjà: Adi Mutu a dat gol, în Siberia au apărut trei cratere uriaşe într-o peninsulă ce se cheamă Yamal, adică „sfârşitul lumii”, Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin revin pe sticlă şi, în fine, alţi oameni de ştiinţă (mereu ăştia ne dau veşti proaste, dacă aţi observat) ne-au avertizat că, pe Terra, a început cea de a şasea extincţie în masă.

 

Prin 2011, „The Guardian” făcea cunoscute rezultatele cercetărilor unor oameni de ştiinţă militari americani, care-s ce-i mai ştiuţi în cap din toată lumea asta şi de aia au mereu dreptate, mai puţin în cazurile în care n-au dreptate. Ăştia ziceau că, în anul 2012, timpul va ajunge la valoarea zero, clima se va schimba dramatic şi ADN-ul uman se va schimba incredibil, aşa de nemaipomenit că o să dispară migrenele, palpitaţiile şi toate bolile incurabile. Mai greşesc şi ăştia, că io am migrene şi palpitaţii mai în fiecare săptămână şi déjà suntem în 2014.

 

În aceeaşi perioadă în care americanii îşi dădeau cu presupusul că cum va fi cu lumea în anul 2012, oamenii de ştiinţă ruşi ziceau că, tot în 2012, va avea loc o explozie solară, semn al începutului sfârşitului lumii, în urma căreia corpurile umane vor emite o lumină continuă şi nu vor avea umbră, asta însemnând clar (deducţia asta îmi aparţine, nu e a ruşilor) sfârşitul facturilor de la Electrica. Nici ruşii nu le prea nimeresc, că io bag de seamă că umbră am, nu luminez ca becul fluorescent şi facturi plătesc în draci. Ruşii mai ziceau că nici noapte n-o să mai fie pentru aproximativ două mii de ani, ceea ce nu m-ar fi deranjat foarte mult, că io dorm şi aşa foarte puţin.

 

Până se hotărăşte sfârşitul lumii să vină, mai e ceva vreme, numai că, pe zi ce trece, parcă regret că n-o să-l prind. Şi dacă o să vină, ce? Cu cât poate fi mai rău decât e acuma?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.