• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Aprilie , 2013

Mă tot mir / S-ar putea ca purecii să se întoarcă

Adrian Năstase a reapărut pe sticlă. Asta ca să ne enerveze,  din nou, pe mulţi. Cum să nu te enervezi când îl auzi pe închisor afirmând că a încercat să se sinucidă nu numai pentru că a fost el umilit, ci pentru că, odată cu el, a fost umilită întreaga naţie? Bombo se înşeală profund. Eu, şi ca mine mulţi alţii, nu ne-am simţit deloc umiliţi la aflarea veştii că a fost condamnat cu executare şi că va trebui să stea ascuns la mititica o vreme.

Bombo s-a dat lovit în continuare şi, considerându-se fost deţinut politic, şi-a comparat tragicul destin cu al acelora care au fost închişi în vremea regimului comunist, tot din motive politice. Puşcăria nu a reuşit să scadă nimic din nesimţirea fostului premier. Cum poate un hoţ de primă mărime, condamnat la prea puţine luni de închisoare pentru cât a furat şi pentru cât rău a făcut ţării ăsteia, să se compare cu nişte oameni care au suferit, au fost torturaţi, unii chiar au murit, pentru simplul fapt că nu au împărtăşit convingerile politice ale sovieticilor?

Înainte vreme, Năstase, primul vânător al ţării, îl compara pe Băsescu cu un iepuraş. Pe urmă, iepuraşul l-a mătrăşit la alegerile prezidenţiale. Păstrându-şi alura de vânător încercat, Bombo l-a asemuit, de data asta, pe Băse, cu o vulpe moartă, de pe care fug şi purecii. Din nou se înşeală infractorul de notorietate naţională. Vulpea asta se preface doar că-i moartă şi Bombo s-ar putea să afle în curând treaba asta.

Marii vinovaţi pentru martirajul prin care a trecut, în viziunea delirantă a lui Năstase, sunt procurorii de la DNA şi Occidentul, cronologic în ordine inversă. Occidentul, pentru că a cerut condamnarea lui, şi procurorii, pentru că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l băga la ţuhaus. Aşa o fi, că dacă regimul din România era asemănător celui din Coreea de Nord şi Bombo era tartorul şef, aşa cum şi-a dorit, treaba asta nu se întâmpla niciodată.

În fine, ca să fie tabloul complet, Ion Iliescu, această matracucă politică fără moarte, a ţinut să-şi dea şi el cu părerea despre o eventuală revenire a lui Bombo în viaţa politică.

M-am cutremurat puţin numai la auzul ideii lansate de Ilici, dar mi-am revenit repede, amintindu-mi că Bombo mai are nişte dosare penale pe rol. S-ar putea ca puricii să se întoarcă pe vulpe, vulpea să deschidă un ochi şui, demonstrând că nu e moartă, şi Năstase să se întoarcă acolo unde îi e locul.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.