• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Februarie , 2018

Mă tot mir / O să fie ca acuma

Cred că ştiu deja care e primul ministru din guvernul ăsta absolut idiot care o să fie şutat în cur la prima remaniere guvernamentală. Ca să nu vă ţin în suspans, vă spun repede: Eugen Teodo­rovici. Sinistrul Finanţelor Publice s-o scăpat pe gură şi o zis el aşa: că trebuie ca şi Biserica Ortodoxă Română să plă­tească impozit, că aşa e normal, ca orice activitate economică să aibă acelaşi regim. Teodorovici s-a legat taman de cine nu trebuie. Păi nu sunt popii ăi mai mari agenţi electorali ai PSD-ului, nu spun ăştia clar, cu subiect şi predicat, chiar dacă legile şi hotărârile Sfântului Sinod le interzic, cu cine să voteze puli-mea? Ba da, spun! Şi atunci? Chiar aşa?

Foarte probabil că cineva l-o sunat pe Eugen şi io spus că o cam beştelit-o, că banii besearicii îs lucrul dracului şi să nu-şi bage nasul pe sub sutane că o să se împută. Teodorovici a dat-o la întors şi a zis mai apoi că, de fapt, sumele care ar trebui să intre la buget vor rămâne la besearecă, care besearecă ar trebui să le folosească în scopuri sociale, identificând şi persoanele care ar fi primii bene­ficiari: copiii cu probleme, persoanele cu dizabilităţi şi oamenii în vârstă. Foarte tare! Cică Eugen urmează să aibă o discuţie informală cu Patriar­hul.

Teodorovici o să dea de greutăţi mari. În primul rând pentru că e greu de spus cam câţi bani ar trebui să dea BOR la stat sau la activităţile astea sociale, pentru că are atâtea afaceri, că nici dracu’ nu le ştie pe toate: comerţ cu cărţi şi lumânări, agenţii de turism, silvicultură, tipografii, spitale private, viticultură, res­taurante, audiovizual, imobiliare, construcţii, agenţii de publicitate, edituri, comerţ cu carburanţi şi alte alea. Apoi nu mi-e clar dacă se impozitează şi clădirile şi terenurile, pentru că numai terenurile besearecii valorează aproape o jumătate de miliard de euro. Se mai adaugă donaţiile şi contribuţiile cre­dincioşilor, plus faptul că BOR e jucător la bursă.
Alealalte probleme ale lui Eugen o să fie mai nasoale: o să-şi pună preoţii bulendrele alea scumpe pe ei şi o să citească moliftele Sfântului Vasile, o să ţâpe ana­tema şi afurisirea asupra capului lui, după care necazurile o să curgă sistema­tic. Dragnea o să-l dea afară din partid, apoi o să facă herpes şi n-o să-l mai pupe fetele-n parcările cluburilor de noapte, după care o să-l lovească impotenţa şi şomajul, până când o să ajungă să cerşească bani pă trepţile besearecii. Şi, la fel ca acuma, n-o să primească nimic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.