• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Mai , 2014

Mă tot mir / O paraşută populară

Elena Udrea a sărit cu paraşuta. Mulţi au zis că sportul ăsta i se potriveşte de minune. Nu pentru că o blondă ajunge pe pământ mai târziu decât o brunetă, în condiţiile în care amândouă au fost aruncate în acelaşi timp de la o anumită înălţime, pe considerentul că blonda este paraşută, ci pentru că sportul ăsta ar avea oareşceva legătură cu politica făcută de duduie în ultimii ani. Numele paraşutei vine de la „para” (a feri, în greacă) şi „chute” (cădere, în franceză). În acest fel, blonda care se mişcă popular în ultima vreme, chiar dacă majoritatea populaţiei nu practică sportul ăsta, ar încearca să înveţe cum să-şi ferească căderea de pe scena politică sau măcar din sondaje.

 

Evenimentul ăsta cu paraşuta a trebuit neapărat filmat de toate televiziunile, ca să ne lămurim cu toţii cât de curajoasă e madama, mai ales că tot timpul a avut în spatele ei, lipit de-a dreptul de ea, un individ. Nu trebuia să se obosească să ne demonstreze că deţine tipul ăsta de curaj, pentru că ştiam.

 

Pe afişele electorale ale Mişcării Populare, Elena Udrea, specializată mai nou în coborâri, însoţită de o gaşcă oarecare de cetăţeni, îmbrăcaţi invariabil în blugi, că ăştia-s populari, ne anunţă că ridică România. Dacă o ridică până la câteva mii de metri numai ca să o arunce, cu sau fără paraşută, nu cred că ne trebuie. Pe de altă parte, cred că Elena Udrea, chiar şi singură, poate ridica anumite chestii din România, chiar dacă e vorba doar de centimetri şi nu de kilometri.

În lumea politicienilor se pare că săritul cu paraşuta precum şi alte legături cu paraşutele de tot felul au o îndelungată tradiţie. Cea mai veche menţiune privitoare la paraşută se leagă tot de un politician. Înainte de anul 2.200 î.Hr., un împărat al Chinei, pe nume Sun, a sărit cu un fel de paraşută improvizată, în timpul unei evadări dintr-un turn deosebit de înalt. Preşedintele Băsescu nu e aşa de entuziasmat de săritul ăsta.

După săritura Elenei, preşedintele a declarat că el nu sare, pentru că nu candidează. El are şi o altă specializare, motiv pentru care, văzându-l cum se uită la paraşută, mi-am imaginat că se gândeşte, de fapt, cum s-ar da în bărci…   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.