• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Iulie , 2014

Mă tot mir / O metafizică orientală necesară

De puţin timp am aflat că există politicieni români care au consultanţi Feng Shui şi Coloanele Destinului. Treaba asta trebuie să fie musai benefică pentru toată lumea. Nu ştiu cât costă să-ţi angajezi un maestru specializat în chestiile astea, dar parcă mă tentează să fac un sacrificiu.

 

Cică meseriaşii ăştia în prognozat viitorul ne pot învăţa cum să ne organizăm viaţa mai bine, scop în atingerea căruia folosesc calcule matematice şi influenţa ciclicităţii celor cinci elemente (foc, pământ, metal, apă şi lemn). Inspirat de metafizica chineză, sistemul se bazează pe interpretarea datei naşterii unei persoane. Se poate astfel deduce personalitatea individului, tipul de carieră de care se simte atras şi împlinit, aspecte legate de căsătorie, relaţii de cuplu şi relaţii interumane, sănătate, creativitate, planul financiar, momentele favorabile şi nefavorabile ale existenţei sale.

Am mai aflat că metoda asta ne poate ajuta să dobândim o cunoaştere profundă a comportamentului, caracterului şi experienţei de viaţă individuală şi ne ajută să prevedem şi să prevenim eventuale situaţii nefaste, pericole, boli sau perioade de ghinion. Acurateţea informaţiilor oferite este absolut uimitoare, zic specialiştii în Feng Shui, care susţin că toate aceste informaţii sunt incluse în data naşterii fiecăruia şi pot fi cunoscute încă de la naştere.

 

Dacă e adevărat măcar în parte ce spun oamenii ăştia, atunci devine obligatoriu ca fiecare politician să aibă un consilier din ăsta, mai şui un pic. Cum s-a uitat în buletin, specialistul în Coloanele Destinului, după ce face nişte calcule numai de el ştiute, îi poate spune politicianului în ce dată şi la ce oră o să-i bată la uşă mascaţii, care-i ziua cea mai bună pentru a-şi dona averea soţiei, copiilor sau soacrei, înainte de sosirea procurorilor de la DNA, eventual în ce ţară ar trebui să plece cu bilet numai dus şi în ce perioadă a anului e benefic să treacă de la un partid la altul pentru a evita toate aceste complicaţii inutile.

Nu mai vorbim că ar şti exact în ce acţiuni să investească, cu ce clan ţâgănesc să se încuscrească, cu cine o să-l înşele nevasta, la ce clinică să se interneze când apare Curtea de Conturi, Garda Financiară ori Poliţia Economică şi cum să afle numerele ce urmează a fi extrase la 6 din 49.

 

Şi când te gândeşti că unii oameni trăiesc din chestia asta...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.