• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Iulie , 2015

Mă tot mir / O fi de vină stresul

Şeful comunităţii de informaţii de la Budapesta, un individ pe nume Janos Lazar, care este şi şeful cancelariei premierului Ungariei, a afirmat de curând în Palamentul ţării vecine şi prietene că autorităţile din România îi acuză pe etnicii maghiari de la noi de „infracţiuni închipuite”. Mai mult, Lazar s-a jurat pe toţi agenţii lui că Ministerul Justiţiei din România are o agendă anti-maghiară, menită să afecteze inclusiv libertatea religioasă a etnicilor maghiari şi că Guvernul român duce o politică împotriva bisericilor maghiare. Politica asta a dracului ar avea în spatele ei, zice Janos, nici mai mult nici mai puţin decât de-a dreptul Statele Unite ale Americii.

 

În viziunea lui Lazar, România este vinovată, alături de Croaţia, de boicotarea deliberată a construcţiei de conducte de gaze către Ungaria, afectând securitatea energetică a ţării. Acelaşi personaj s-a arătat îngrijorat şi de soarta etnicilor maghiari din Ucraina, şi ăia fiind discriminaţi, ameninţaţi şi nevinovaţi când fură.

 

Cu câteva luni în urmă, directorul FBI şi-a permis să le acorde şi ungurilor un rol în Holocaust, motiv pentru care ministrul de Externe maghiar a afirmat că americanul a făcut „o generalizare grosolană şi insultătoare” şi a cerut Departamentului de Stat american să-şi ceară public scuze. Acum o lună şi ceva, preşedintele Comisiei Europene. s-a adresat lui Viktor Orban cu apelativul „dictatorule”, ceea ce, bineînţeles, e o exagerare la fel de grosolană.    În concluzie, există o conspiraţie multinaţională împotriva ungurilor şi a Ungariei. 

 

Observând faptul că ungurii nu se pot face vinovaţi de nici o infracţiune, e mai greu de priceput de ce a cerut Viktor Orban reintroducerea pedepsei cu moartea în Ungaria, invocând faptul că actuala legislaţie este prea blândă cu infractorii. Or fi şi ăia aflaţi după gratiile lor tot nevinovaţi, acuzaţi tot de înfăptuirea unor infracţiuni închipuite, că altfel nu se explică de ce Ungaria are în puşcării cu 50% mai mulţi deţinuţi decât capacitatea de cazare a respectivelor puşcării.

 

Mai interesant ar fi să explice Viktoraş şi Janos de ce ungurii deţin cea mai ridicată rată a sinuciderilor din lume, întrecându-i fără nici o problemă inclusiv pe japonezi, care au o îndelungată tradiţie în domeniu. Ori o fac de prea mult bine, ori o fi de vină stresul provocat de conspiraţia asta internaţională... 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.